Kurban Bayramı desteği geliyor. E- Devlet’ten başvurana destek verilecek. Erdoğan yeni müjdeyi verdi, herkes sevinecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kısa süre önce açıklamayla duyuruldu. Erdoğan’dan. E-devlet üzerinden vatandaşlar başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Başvuru yapan kişilere  bayram harçlığı ödemesi verilecek.

2023 yılı Kurban Bayramı için verilecek Bayram harçlığı ne kadar? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara güzel haber duyuruldu. Hükümetten bakanlık vasıtası ile ödemeler vatandaşa ulaştırılacak Bayram harçlığı ödemesi ile ilgili biraz önce resmi internet sitesi üzerinden ve sosyal medya hesaplarından açıklama yapıldı. Bu açıklamaya göre kurban bayramı harçlığı ödemesi kişi bazlı verilecek. T.C kimlik numaranız ile e-devlet üzerinden başvuru yaparak ödemenizi alabilirsiniz. Peki, bu yıl Kurban Bayramı harçlığı ödemesi kaç TL? Bu ödemeyi almak için gerekli koşullar neler?

Başvuru Nasıl Ve Nereden Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay milyonlarca hane için sosyal yardım imkanı oluşturuluyor. Bu yardımların yanı sıra bakanlıktan özel günler içinde yardımlar veriliyor. Kurban Bayramı harçlığı ödemesi Aile Bakanlığından verilen yardımlardan bir tanesi. Başvurular ise başladı. e-devlet sistemine girişinizi yaptıktan sonra sosyal yardım bilgileri sorgulama ve başvuru bölümünden başvuru formunuzu doldurabilirsiniz Başvuru sürecinin aynı ekrandan takip edip öğrenebilirsiniz. 10 gün içinde başvurunuz sonuçlanacaktır.

E-devlet sistemi üzerinden verilen 2023 Kurban Bayramı harçlığı miktarı 1000 TL olarak belirlendi. Bayram öncesi verilecek olan bu ödeme kişi başına yatırılacak. Bu yardımı almak için 10 Haziran tarihine kadar e-devlet üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz. Yardımı almak isteyenlerin gelir durumunun değerlendirilmesi gerekiyor. Kişi başına düşen gelir asgari ücretin üçte birinden az ise vatandaşların ödemeyi alabilmesi mümkün olacak.

Editör: Bilal Kayaaltı