Emeklilere yönelik maaş artışı  müjdesi verildi. Cumhurbaşkanı talimatı verdi, ek ödemelerle birlikte aylıklar çok yüksek olacak. 

Hatırlanacağı gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özellikle SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yönelik zam sinyali vermişti. Yapılan açıklamalara göre, 16 milyon emekliye zam müjdesi geldi. Oranlar yükseldi. Emekli maaşlarına yapılacak olan ek zam ve ek ödeme için detaylar netleşti. Zam oranları yükseldi, Ayrıca %4'lük ek ödeme içinde açıklama yapıldı.

Milyonlarca emekli maaşlarına yapılacak olan yüksek artışı merak ediyor. Temmuz’da yapılan artışla hayal kırıklığına uğrayan emeklilere Ekim’de açılacak olan TBMM’de yapılacak olan görüşmelerle maaş zammı çok yüksek olacağı kaydedildi.  Peki Ekim ayında Emekliye ne kadar zam geliyor? Emekli maaşları ne kadar artıyor? Tüm detaylar haberimizde…

EMEKLİ MAAŞLARINA EKİM’DE EK ZAM DÜZENLEMESİ  GELİYOR

16 milyon emekli için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan talimat Geldi. Ekim ayında emekli maaşlarına ek zam düzenlemesi yapılacak. Düzenleme için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Hızla devam eden çalışmaların Ekim ayında TBMM'nin açılmasına yetiştirilmesi bekleniyor. Bu durumda Orta vadeli plan içine emekliye ara zam konusu da dahil edildi. Milyonlarca emekli için harekete geçen bakanlıklar yeni zam oranları üstünde çalışıyor. Ancak bu konuda referans alınacak olan veri Merkez Bankası tarafından açıklandı.

EMEKLİYE ZAM 2 MADDEDE GELECEK

Emekli maaşlarına ek zam öncesinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek İki madde üzerinde duruyor. Öncelikle deprem felaketinin yaralarının sarılması ve ardından mali disiplini sağlamak amacıyla harekete geçen bakan Şimşek emekliye zam konusunda Merkez Bankası verilerini referans alıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası verilerine göre yıl sonu enflasyonu %58 oranında gerçekleşecek. Emekliler bu oranın yarısı kadar zam alma şansına sahip olacak.

SEYYANEN ZAM

Ancak emekli maaşları için yıl sonu beklenmeyecek. Çünkü enflasyon ve alım gücünün karşısında emekliler zor günler geçiriyor. Bu sebeple emekli maaş zammının Ekim ayında gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Masada ise 3000 TL'lik seyyanen emekli zammı var. Emekli zammı bu şekilde gerçekleşirse en düşük emekli maaşı 10.500 TL olacak.

EMEKLİYE %4'LÜK EK ÖDEME

Emekliler için diğer bir formül ise %4 oranında ek ödeme yapılması oldu. Emekli maaşı alan vatandaşlara maaşa ek ödeme verileceği kulis bilgileri arasında yer alıyor. Bu konuda en net açıklamanın önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılması bekleniyor.

Editör: Bilal Kayaaltı