Çiftçilere tarımsal destek paralarının yatmasının ardından gözler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na çevrildi.

Bakanlık, yardım ve destek ödemeleriyle ilgili flaş duyuru yaparken, ödemelerin başladığı kaydedildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım ödemelerini genellikle ayın ortalarına doğru hesaplara aktarıyor. Bu nedenle ilerleyen günlerde sosyal yardım ödemelerine dair vatandaşlara bilgilendirme metinleri gönderilmesi bekleniyor. Her iki bakanlığın sağladığı desteklerin yanı sıra, üniversite öğrencileri de Kasım ayı burs ve kredi ödemelerini heyecanla bekliyor.

Kasım 2023 Burs ve Kredi Ödemeleri

Kasım ayında burs ve kredi ödemeleri, üniversite öğrencilerinin TC kimlik numarasının son rakamına göre yapılıyor. Bu ayın ödemeleri, 1250 TL tutarında olacak ve yarın itibariyle başlayacak. İşte TC kimlik numarasının son rakamına göre kasım ayı ödeme takvimi:

TC Kimlik Numarasının Sonu 0 Olanlar: Her ayın 6’si

TC Kimlik Numarasının Sonu 2 Olanlar: Her ayın 7’si

"Bizi 10 bin liraya mahkum ettiler" "Bizi 10 bin liraya mahkum ettiler"

TC Kimlik Numarasının Sonu 4 Olanlar: Her ayın 8’i

TC Kimlik Numarasının Sonu 6 Olanlar: Her ayın 9’u

TC Kimlik Numarasının Sonu 8 Olanlar: Her ayın 10’u

Zamlı KYK Burs ve Kredi Ödemeleri

Kasım ayı KYK burs ve kredi ödemeleri, üniversite öğrencileri tarafından büyük bir merakla beklenirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024 yılı için yapılan açıklamaları da dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 1250 TL olan burs ve kredi ödemelerinin yüzde 60 oranında artırılarak 2000 TL’ye yükseltildiği belirtildi. Bu artışın ardından, burs ve kredi ödemelerinin ne zaman yapılacağı ise merak konusu haline geldi. 2024 yılında, TC kimlik numarasının son rakamına göre belirlenen ödemeler üniversite öğrencilerinin hesaplarına aktarılacak.

Kasım ayı ödemeleri için vatandaşlar ve üniversite öğrencileri, belirtilen tarihleri takip ederek hesaplarına yapılacak ödemeleri bekliyor. Bu ödemeler, birçok aile için önemli bir destek sağlayarak maddi açıdan rahatlamalarına yardımcı oluyor.

Editör: Bilal Kayaaltı