Geçtiğimiz yıl koron virüs nedeniyle beklentilerin altında misafir ağırlayan oteller, bu sezon yerli ve yabancı misafirlerin akınına uğradı. Kış turizminin en önemli merkezi olan Uludağ’a, yabancı turistler akın etti. İşletmelerde doluluk oranı tavan yaptı.

Yılbaşı ve sömestri için aylar öncesinden rezervasyonların yapıldığı Bursa’nın zirvesindeki oteller, farklı ülkelerden gelen misafirlerle doldu taştı. Ağaoğlu My Mountain Otel'in Genel Müdürü Murat Pınarcı, geçen yılla bu senenin mukayese bile edilemeyeceğini söyledi. Otellerinde 60 ülkeden turist ağırladıkları ifade ederken, Uludağ’ın 12 ay turizme açılamamasından dolayı hayal kırıklığı içerisinde olduğunu belirtti.

“BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİYDİK”

Sezonu en üst seviyede kapatmaya hazırlandıklarını kaydeden Ağaoğlu My Mountain Otel'in Genel Müdürü Murat Pınarcı, Bavul Haber’e özel açıklamalar yaptı. Pınarcı şunları söyledi: “Geçen yıl korona önlemleri nedeniyle misafirlerimizi ağırlayamadık. Bu sene yabancı turist sayısında patlama var. 60 farklı ülkeden misafirlerimiz geldi. Rusya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Avrupa’daki gurbetçiler zirveye adeta akın ettiler. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırladık. Otelimizde Katar kraliyet ailesinden bireyleri 15 gün ağırladık. Şunu söylersem abartmış olmam, bu sezon Birleşmiş Milletler gibiydik. Ayrıca bu sene çok iyi kar yağdığı için pistler hiç boş kalmadı. Yüzde 100 doluluk oranına ulaştık. Uludağ tabiri yerindeyse yükünü aldı. 26 Mart’ta sezonu kapatıyoruz, önümüzdeki yıl için çalışmalarımıza, yeniliklere hemen başlayacağız” diye konuştu.

“ HER GÜN TURİST GÖZÜYLE GEZİYORUM”

Uludağ’ın yılın 12 ayı değerlendirilememesinin çok büyük bir kayıp olduğuna değinen Murat Pınarcı, “Burası parmakla gösterilen bir turizm merkezi olması gerekirken, yılın ancak 3 ayı açık olan oteller 9 ay kapalı. Böyle olmaması lazım. Orman bakanı, iktidarın Bursa’daki vekilleri, yerel yöneticiler 4 yıl önce Uludağ ikinci bölgede yapılan çalıştaya katıldılar. Zirvenin en kısa sürede dört mevsim turizme kazandırılacağını söylediler ama anlatılanlar lafta kaldı. Kimse kusura bakmasın ama Uludağ’da yürüyüş yolları yok, kaldırım bile yok. Yaşam alanları ise hiç yok. Kışın her şey güzel, yaz geldiğinde, kar kalktığında vizyonsuzluk ortaya çıkıyor. Ben sezon bittikten sonra da buradayım, her gün geliyorum, turist gözüyle bakarak geziyorum, durum facia. Çevre temizliği çok kötü. Sosyal alanları olmayan turizm merkezi mi olur? Buradaki işletmeler hep birlikte hareket etmeli. Kamuoyu oluşturup, Uludağ’ın yılın 9 ayında da turist ağırlayabilen bir merkez olması için ses yükseltmeleri gerekiyor. Şehre bu kadar yakın bir merkezin atıl durumda olması çok üzücü. Uludağ'a 12 ay turist gelmeli, kamp merkezi olmalı. Bursaspor burada kamp yapmalı.Dünyanın farklı ülkelerinden futbol takımları zirveye gelmeli” dedi.

GÜNÜBİRLİKÇİLER AKIN ETTİ

Ziyaretçi sayısındaki artışa dikkat çeken Pınarcı, “Bu sene birinci bölgedeki pistler günübirlikçi ziyaretçiler tarafından doldu taştı. Bunun sebebi ise buradaki kayak pistlerinin halka açık olması. İkinci bölgedeki pistler ise otellere ait olduğu için ancak kendi misafirleri kullanıyor. Yoğun kar yağışıyla birlikte Uludağ, hem Bursa’dan hem de çevre illerden gelen kayak tutkunlarını ağırladı” şeklinde ifadeler kullandı.

.

Editör: Haber Merkezi