Vicdanları sızlatan olay, 15 Aralık 2023’te merkez Toroslar ilçesinde Mersin Şehir Hastanesine giden otobüste meydana gelmişti.  Tarsus ilçesinde bir lisenin müdürü olduğu öğrenilen İ.T. ile oğlu A.O.T. (17), kalp pili takılı olan, felçli olduğu için vücudunun sağ kısmını tam olarak kullanamayan ve böbrek yetmezliği çeken R.P. (77) ve eşi H.P. ile (71) tartıştı. Tartışma sırasında önce A.O.T., ardından da babası yaşlı çifte saldırdı. Kendine hakim olamayan okul müdürü yaşlı adamı darp etti. O anlar ise otobüsün güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Allah yüz aklığı versin Milli Eğitim Bakanı Tekin: Allah yüz aklığı versin

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Kan donduran hadisenin ardından okul müdürünün tutuklandığı darpla ilgili görüntülerin dün ortaya çıkmasının ardından A.O.T. tekrar gözaltına alındı. Emniyette işlemleri yapılan eğitimcinin oğlu A.O.T. da çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MEMNUNİYETLE KARŞILANDI

Mahkemenin baba ve oğlunu tutuklaması kamuoyunda memnuniyetle karşılanırken, en ağır cezanın verilmesi yönünde sosyal medyada paylaşımları dikkat çekiyor.

EĞİTİMCİLER SESSİZ

Şehir eşkıyası okul müdürü ve oğlunun yaşlı karı kocaya uyguladıkları şiddetle ilgili, Mersin’deki eğitimci STK’ların sessiz kalması da tepkilere neden oluyor.

Editör: Bilal Kayaaltı