Seçim veri sistemindeki aksaklıklar sorumlu tutularak görevden alınan CHP’nin Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin her şeyi bildiği halede kabullenmediklerini söyledi.

Bakan Işıkhan'dan Asgari ücrete Temmuz çıkışı Bakan Işıkhan'dan Asgari ücrete Temmuz çıkışı

14 Mayıs seçimlerinde CHP’nin ‘seçim veri sisteminin doğru çalışmadığı' tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Diken'den Altan Sancar'a konuşan Adıgüzel, seçim veri sisteminin düzgün çalıştığını, buna dair ellerinde video kayıtları olduğunu söyledi.

14 Mayıs akşamında yaşananların örgütlerden gelen verilerle ilgili olduğunu ifade eden Adıgüzel, "Örgütten veriler yavaş geldi. İstanbul örneğini vereyim: Akşam 21.30 ve biliyorsunuz kamuoyu bilgi bekliyor. Ama İstanbul’da o saat itibariyle sandıkların toplamda yüzde 50’siden veri gelmişti” dedi ve ‘sorumluluğun örgütten sorumlu genel başkan yardımcısında olduğunu’ kaydetti.

“İŞİMİZİ İYİ YAPTIK, CEZALANDIRILDIK”

Adıgüzel, ayrıca istifasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ricasıyla 28 Mayıs’a kadar görevinde kaldığını şu sözlerle anlattı:, “Video kaydına alındı, o gece ki özellikle 28 Mayıs’taki her saniyede kayıt altında. Çünkü 28 Mayıs’ı da aynı ekip götürdü. Yani biz işimizi eksik yapsak genel başkanımız, teknik ekip bize tekrar bu görevi vermezdi. 28 Mayıs’ta da yine aynı ekip. Ben istifa etmiş olmama rağmen genel başkanımızın ricasıyla oradaydım. Benden rica etti, 'Görevi sürdürmenizi istiyorum' dedi. 28 Mayıs’ı da bu arkadaşlarımızla birlikte yaptık. Hatta mükemmel yaptığımız halde neden bu cezayı aldık? Çünkü bilişimde, işini iyi yaparsın, başarılı olursun ve mükafatını alırsın. Biz işimizi çok iyi yaptık, fakat cezalandırıldık. Buna da çok üzüldü arkadaşlarımız, çünkü onlar teknik adamlar. Siyaset tarafını hiç bilmiyorlar, ama biz dedik ki üzülmek yok, küsmek yok. 28 Mayıs’ta da bu işi yapacağız. Bu mesele ne Onursal Adıgüzel meselesi ne bir başkasının meselesi; bu mesele, memleket meselesi dedik ve çalışmalarımızı sürdürdük" şeklinde konuştu.

“HEPİMİZ ORADAYDIK”

Ocak ayında CHP’nin yaptırdığı anketlerde Kılıçdaroğlu’nun geride çıktığını, bunun MYK’da tartışıldığını ve itirazlar olmasına rağmen görmezden gelindiğini söyleyen Adıgüzel, "Ocak ayında yapılan anketlerde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin de abone olduğu birçok anket firmasının ve bize gelen bireysel anketlerde, partinin yaptığı anketlerde aslında seçim sonuçlarının başa baş olduğuyla ilgili birçok sonuç vardı. Ama parti genel merkezi birçok sorgulamaya rağmen bunları görmezden geldi. Bugün bakıyorum günah keçisi aranıyor. Hedef alınacak insanlar aranıyor. İşte aklama çalışmaları sürüyor. O vardı, bu yoktu. Bu mesele böyle bir mesele değil. 'İçeride kel Ali vardı, kör Ali vardı, yok sen oradaydın, ben buradaydım…' Hepimiz oradaydık. Bütün süreçleri de biliyoruz. Birilerini günah keçisi ilan ederek bunların üstünü kimse kapatamaz, kendilerine aklayamazlar. Herkes oradaydı ve süreci gördü. Kimileri itiraz etti, çok güçlü itirazlarda bulundu. Ama bugün küçük bir araştırma yapın, ocak ayına dair Türkiye’deki anketlere bakın. Sonra da seçim sonuçlarıyla bir karşılaştırın ne demek istediğimi çok net bir şekilde anlayacaksınız. Aslında seçim sonuçlarına çok yakın olan, sayın genel başkanımız adaylaştığında bir iki puan önde çıktı ya da bir iki puan geride çıktığını gördüğümüz birçok anket var. Genelde de bir iki puan geride çıktığını görüyorduk. Seçim sonuçları da maalesef çok üzülerek söylüyorum, bir iki puan geride tamamlandı" dedi.

Editör: Bilal Kayaaltı