Osmangazi Belediyesi genç girişimcilere köprü oluyor

Osmangazi Belediyesi, iş dünyasının ilham verici isimlerini gençlerle buluşturmaya devam ediyor. Söyleşinin konukları Endüstri Mühendisi Alkın Yurtkuran ve Makine Mühendisi Bora Urş genç girişimcilere tavsiyelerde bulundu.

Haber 11.09.2025 20:15:00 0
Osmangazi Belediyesi genç girişimcilere köprü oluyor

Gençlerin üretkenliğini artırmak ve onları iş hayatına hazırlamak için projeler geliştiren Osmangazi Belediyesi, girişimci gençleri iş dünyasının başarılı isimleriyle buluşturmaya devam ediyor. “Girişimci Kafası” temalı program, gençlere yeni bakış açıları kazandırırken, kendi girişim yolculuklarını planlamalarına da ilham oluyor. Osmangazi Belediyesi Gençlik ve Girişimcilik Merkezi’nde gerçekleştirilen son programın konukları, Bursa'daki ALBA Elektrikli Ulaşım Araçları’nın kurucu ortağı Endüstri Mühendisi Alkın Yurtkuran ve şirketin CEO’su Makine Mühendisi Bora Urş oldu.

“ ÜRETİM YAPINCA FARKIMIZ ORTAYA ÇIKTI”

Şirketin kuruluş hikâyesini gençlerle paylaşan Alkın Yurtkuran, şunları söyledi: “Kurduğumuz şirketin hikâyesini paylaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Biz üyelik veya hizmet modeliyle büyüyen değil, üretim yapan bir firmayız. Bu da bizi birçok girişim hikâyesinden ayırıyor. 2015’te fikir olarak yola çıktık, 2018’de resmi olarak şirketimizi kurduk. İlk başta çok küçük adımlarla ilerledik ama bugün ürün geliştirme ve üretim süreçlerinin tüm aşamalarında aktif bir firmayız.”

Üretimin ciddi bir maddi kaynak gerektirdiğini vurgulayan Yurtkuran, “2018’de bir hedefle yola çıktık. Önce dönüşüm kitleriyle başladık, iki veya üç tekerlekli araçları elektrikliye çevirdik. Ardından elektrikli bisiklet ve farklı modeller geliştirerek ürün yelpazemizi büyüttük” dedi.

“ SEKTÖRDE DÖNÜŞÜM BAŞLADI”

Firmanın gelişim sürecini anlatan Bora Urş ise şu ifadeleri kullandı: “Alba, 2018’de 2 ve 3 tekerlekli araçları elektrikliye çevirmek için kuruldu. Bugün ise farklı elektrikli bisiklet modelleri üreten ve Türkiye genelinde 120 bayi ağına ulaşan bir firma haline geldik. Avrupa’da elektrikli bisiklet satışları normal bisikletleri geçti, Türkiye’de de aynı dönüşümü yaşıyoruz. Doğru zamanda doğru işleri yaparak sektörde bir fark yarattığımızı düşünüyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.

Program, genç girişimcilerin sorularının yanıtlandığı interaktif bir söyleşiyle sona erdi. Etkinlik, gençlerden yoğun ilgi gördü.

Yorumlar (0)

Osmangazi Meydanı'nda Ramazan coşkusu sürüyor

Polisin dur ihtarına uymadı, 200 bin lira cezayı yedi

Mustafa Bozbey, öğrencinin çağrısını yerine getirdi

Polisi peşine taktı, 381 bin lira ceza yedi

Trabzonspor, Fenerbahçe'nin ensesine dayandı!

Aşırı hız yaptı, evin bahçesine uçtu!

‘Yan Rol’ Bursa'da ayakta alkışlandı

Mustafa Bozbey'den Bursa çıkışı: Türkiye'ye örnek kent olacak

Uludağ'da çığ tatbikatı

Örnek muhtar, çocuklara bedava bayram tıraş

Bursa'da üzücü kaza! Çok sayıda yaralı var

Vatandaşı dolandırmıştı, kendini asarak canına kıydı

Aralarında çocuklarda var, botla Yunanistan'a kaçacaklardı

İnşaat çalışmasında inanın temeli kaydı!

Osmangazi'de iftar sofrası Kiremitçi'de kuruldu

Beyaz cennette nefes kestiler

Bursa'yı kuşatan Balkan iftarı, muhteşem manzara

Maganda silah çekti, sosyal medyadan paylaştı

Bursa'da hız ve alkol denetimi

Huzur evinde duygusal iftar

Vatandaşın malına çöküyorlarmış! Bursa'da tefeci operasyonu

Başkan Bozbey'de dikkat çeken mesaj

Başkan Mustafa Bozbey'i meşalelerle karşıladılar

Bursa Büyükşehir'in Efeleri Play-Off'u garantiledi

Genç gazeteci kalbine yenildi! Bursa'da üzen ölüm

Bursa'da kadınlar eşitlik için yürüdü

Fahriye Uyar Meslek Lisesi öğrencilerinden anlamlı sergi

'Kadın iş gücünü arttırmaya devam edeceğiz'

Bursaspor Muş'u devirdi: 1-0

Bursa'nın tarihi camiinde 'Kul hakkından sakın' mahyası değiştirildi

Yükleniyor

loading