İl Sağlık Müdürlüğü Bursa İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliği, resmi internet sitesinde kent genelindeki ambulans istasyonları kamuoyu ile paylaştı. 11 bin 43 metre karelik alana sahip Bursa'nın nüfusu 3 milyonu aşarken şehirde sadece 88 noktada ambulans hizmeti verilmesi tartışmaları da beraberinde getiriyor. Zaman zaman medyaya yansıyan 'Ambulans geç kaldı' iddiaları gündemdeki yerini korurken Bursa gibi mega bir kentte 88 ambulans noktasının hizmet verdiği açıklandı. Vatandaşlar, bu sayının yeterli olmadığını öne sürerken Sağlık Müdürlüğü'nün bu iddialara ne cevap vereceği merak konusu oldu.

122 ACİL’İ GEREKSİZ MEŞGUL ETMEYELİM!

Öte yandan Bursa İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliği,112'yi gereksiz arayan vatandaşları da uyardı. Açıklamada; "Asılsız ihbarlar büyük bir zaman kaybına neden olmaktadır. '112 Acil’i gereksiz meşgul etmeyelim' sloganıyla, 112 Acil Hattı’nı gereksiz yere meşgul etmeyi önlemeye çalışıyoruz.Bugün Türkiye genelinde yapılan 112 çağrılarını istatistiki olarak değerlendirdiğimizde 112 Acil’e yapılan aramaların çoğunlukla, asılsız çağrılardan oluştuğunu görüyoruz. Hayati önem taşıyan bir hat ülkemizde çoğu zaman gereksiz ve asılsız ihbarlarla meşgul edilmektedir’ şeklinde ifadelere yer verildi.

‘BENCİLLİK YAPMAYIN, CANLAR KURTULSUN’

Yapılan uyarıda ayrıca, ‘Vatandaşlarımızın gereksiz olarak meşgul ettiği 112 telefon hattının aranması sırasında gerçek ihtiyacı olan hastanın ulaşamaması, kişilerin hayatını kaybetmesine ve sakat kalmasına yol açabilir. 112 Acil’i gereksiz meşgul etmeyelim ki, gerçekten ihtiyacı olan hastalarımıza ambulans zamanında ulaşabilsin. Gerçekten ihtiyacı olup, 112 Acil Hattı’nı arayan siz ya da yakınınız da olabilir. 112 Acil Hattı’nı gereksiz aramayalım ki canlar kurtulsun. Bu herkes için büyük bir sorumluluk ve aynı zamanda büyük bir mesuliyettir.112 Acil’in asılsız defalarca aranması suç ve aynı zamanda cezası mevcuttu’ denildi.

Editör: Haber Merkezi