Koronavirüs nedeniyle vefat edenlerin sayısı ürkütüyor. Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz cuma 289 kişinin öldüğünü duyurmuş, dün ise bu rakamın 341 kişiye yükseldiğini açıklamıştı.

2 gün süren sokağa çıkma yasağının uygulandığı 17 Nisan cumartesi 288, 18 Nisan pazar ise 318 kişinin yaşamını yitirdiğini ilan etmişti. Bakanlığın günlük açıkladığı vefat rakamlarının gerçeği yansıtmadığını iddia eden Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, ölüm rakamlarının açıklananın üç kat fazla olduğunu ileri sürmüş, gerçek rakamların gizlendiğini söylemişti. Bu ısrarını da, "Ölüm rakamlarının en az üç katı olduğunu biz defin rakamlarından biliyoruz. Türkiye’de başkaca bir afet ve salgın yok. Bu ölümlerin çoğu Covid’e bağlı" demişti.

Öte yandan vaka sayılarındaki artış ise durumun ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Sağlık Bakanlığı, dün vaka sayısını 55 bin 149 olarak açıklamıştı.

BURSA’DAKİ O MEZARLIKTA YER KALMADI

Bursa’da geçtiğimiz yıl koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin gömüldüğü mezarlık olarak gündeme gelen, yaklaşık 1 milyon metrekare alana sahip Hamitler Kent Mezarlığı’nda ölenleri gömecek yer kalmamıştı. Büyükşehir Belediyesi, 14 Nisan’dan sonra kentte 25 kilometre uzaklıktaki Hasköy Mezarlığı’nda defin hizmeti verilmeye başlandığını duyurmuştu.

Editör: Haber Merkezi