Yaklaşık üç yıl önce iki bakan ve onlarca siyasetçinin katılımıyla temeli atılan hastane inşaatı adeta yılan hikayesine döndü. Hastanenin yatak kapasitesi konusunda bile Sağlık Müdürlüğü'nün ayrı; Sağlık Bakanlığı'nın ayrı rakam vermesi tepkilere sebep oluyor.

ÇELİŞKİLİ RAKAMLAR KAFA KARIŞTIRIYOR

Acemler'de yeni stadın yanı başında 450 milyon liralık yatırımla inşaa edilmesi planlanan hastane inşaatında aylardır çivi bile çakılmıyor. Mart 2017'deki temel atma töreninden buyana 120 milyon liranın harcandığı ve kaba inşaatının dahi bitirilemediği hastanenin ne zaman açılacağına dair yetkililerin ağzını bıçak açmıyor. Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi, Zübeyde Hanım Doğum Evi ve Çekirge Devlet Hastanesi'ni bünyesinde barındıracak olan AOS Hastanesi'nin yatak kapasitesi konusunda bile çelişkili rakamlar gündemde.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ YALAN MI SÖYLÜYOR?

Hastane inşaatıyla ilgili Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde, "Merkez Osmangazi ilçesi Hüdavendigar Mahallesi’nde 97 bin 279 m² arsa üzerine yapımına başlanan hastanenin hayırsever ile imzalanan protokol doğrultusunda inşaatın bir kısmı hayırseverce karşılanacaktır. Yoğun bakım dahil 1.228 yatak kapasiteli hastanenin inşaatı devam etmektedir." ifadesi yer alıyor. Sağlık Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde ise; "Kıymetli Ali Osman Sönmez’i Bursalılar unutmadılar. Onun zamanında yaptığı hizmetler adına bugün de kendisinin ismi yaşayacak. Sönmez ailesi bağışı 60 milyona çıkardı. Ancak biz konuştuk, onların da rızasını alarak 75 milyon liraya çıkardık. Bu hastane büyük bir yatırım. Buraya içine koyacağımız cihazlarla beraber en az 450 milyon lira yatırım yapacağız. Sönmez ailesinin katkısı çok önemli. Bursa Büyükşehir Belediye Stadı’nın hemen yanı başında inşa edilecek, içinde onkoloji, devlet hastanesi ve kadın doğum ve çocuk hastanesinin bulunacağı 5 yıldızlı 900 yataklı hastane 450 milyon liraya mal olacak." ifadeleri yer aldı.

Bavulhaber.com olarak, yetkililerin hastaneyle alakalı doğru bilgili derhal Bursa kamuoyuna açıklamalarını bekliyoruz. Bölge halkı da hastane inşaatına aylardır çivi bile çakılmadığını söylüyor.

Editör: Haber Merkezi