İsmi bazı çevreler tarafından AK Parti Bursa il Başkan adayları arasında geçirilen Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Molla Salih’in Saadet ve HSP’de siyaset yaptığı dönemlerdeki vuvuzellalı fotoğrafları hafızaların tazelenmesine neden oldu. Bursa’da bir dönem AK Parti hükumetini yaptığı basın açılamaları ile eleştirerek gündeme gelmeyi başaran Salih, Saadet Bursa il Gençlik Kolları ve Yıldırım İlçe Başkanlığı yanı sıra, kapanan HSP’de de kısa süre il başkanlığı koltuğunda oturduğu dönemde iktidar partisini acımasızca eleştiren bir isim olarak biliniyor. Molla Salih, SP gençlik kollarında siyaset yaparken, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ekonomide yaşanan sıkıntılardan dolayı Erdoğan maskesi takarak Bursa Kapalıçarşı’da eleştirmiş, daha birçok basın açıklamasıyla gündeme gelmişti. SP’den istifa edip HSP’ye katılan Molla Salih, hızını alamayarak bu partide de AK Parti iktidarını eleştiren açıklamalara imza atmıştı. Salih’in kısa süre içinde kurnazca manevralarla muhalefet yaptığı partilerinden istifa etmesi, akıllara fırıldak kubi olarak kazınan Ayfonkarahisar milletvekili Kubilay Uygun’u getirdi.

Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Molla Salih

KUBİLAY UYGUN HATIRLANDI

Yıldırım Belediye Başkanı Ali Molla Salih’in, SP ve HSP’de siyaset yaparken, kısa süre içinde bu partilerdeki görevlerinden istifa ederek AK Parti’ye üye olması, 2016 yılında vefat eden, milletvekilliği döneminde sık sık parti değiştiren, bu manevralarından dolayı ‘fırıldak kubi’ olarak anılan Kubilay Uygun’u akıllara getirdi. Bilindiği gibi Afyonkarahisar’dan DSP milletvekili olarak TBMM’ye giren Uygun, bir dönem içerisinde ANAP, DYP, MHP ve DSP partilerinin rozetlerini yakasına takmıştı. Ardından, DSP ile DYP arasında gidip geldikten sonra MHP'ye geçip 20 gün sonra oradan da ayrılarak Hüsamettin Cindoruk’un kurduğu DTP'ye geçmişti.

HAKAN ÇAVUŞOĞLU’NUN HEMŞEHRİSİ

Saadet Partisi Bursa il Gençlik Kolları, ardından da aynı partinin Yıldırım İlçe Başkanlığı görevini yürütürken, AK Parti’yi Bursa’da teatral basın açıklamaları ile eleştiren, ampul, vuvuzella, elektrik , süpürge, ayakkabılı basın açıklamaları ile tanınan Ali Molla Salih’e köylüsü Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Basın İlan Kurumu’nda göreve getirerek kıyak yapmış, yaşananlar AK Parti teşkilatında bile tepkilere neden olmuştu. Salih’in Yıldırım Belediyesi’nde görev alması da iktidarın Bursa teşkilatlarında tepkilere neden olmuştu.

Editör: Haber Merkezi