Haber Bilal KAYAALTI

Güvenlik tedbirleri kapsamında karakol, askeri birlik, emniyet ve adliyelerin civarına 2016 yılında yaşanan darbe kalkışmasının ardından yerleştirilen beton bariyerler, vatandaşların tepkisine neden oluyor. Yaşadıkları mağduriyetten dolayı bir yıl önce Valiliğe, 6 ay önce Cumhuriyet Başsavcılığına ve 3 ay önce de Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe yazdıklarını söyleyen esnaflar, caddenin trafiğe kapatılmasından dolayı işlerinin bozulduğunu söylediler. Büyükşehir Belediyesi’ne yazdıkları dilekçeye UKOME’nin topu Emniyet Müdürlüğü’ne attığını, eğer Emniyetten izin çıkarsa caddedeki beton bariyerleri kaldıracağı cevabını aldıklarını belirttiler.

VALİ CANBOLAT FERYADIMIZI DUYSUN

Yeni Adliye’nin hizmete girmesiyle mevcut adliyedeki yoğunluğun azaldığına dikkat çeken 20 yıldır Ulu Çarşı civarında esnaflık yaptığını söyleyen Mehmet Öztamer, “Biz buradaki esnaf arkadaşlarla bir yıl önce Bursa Valiliğine dilekçe yazdık. Ancak cevap gelmedi. Aynı şekilde Cumhuriyet Savcılığı’na da yazdık ama bizi arayan olmadı. Son olarak Büyükşehir’e yazdık, mağdur olduğumuzu dile getirdik. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı UKOME’den yakın zamanda yanıt geldi. Emniyet’ten izin çıkarsa bariyerlerin kaldırılabileceği cevabıyla karşılaştık. Buradan Vali Yakup Canbolat’a ve AK Parti Bursa milletvekillerine sesleniyoruz. Her sabah iş yerimizi umutla açıyoruz, akşam zarar ederek kapatıyoruz. Vergi, SGK borçlarımız arttı. Artık bu bariyerleri kaldırsınlar. Bizim çilemizi, feryadımızı duysunlar” diye çağrıda bulundu.

‘BÜYÜK SORUN YAŞIYORUZ’

Caddenin trafiğe kapatılmasının ardından yayaların bile caddeden geçmediğini dile getiren Mehmet Çakmak, ‘Araç trafiğine kapatıldığı için cadde otoparka döndü. Büyük araçlar kapımızın önüne park ediyor, iş yerimiz görünmüyor. Dükkânlarımıza müşteri giremiyor. Dilekçelerimizde yaşanan sıkıntıları dile getirdik. Ne olur bu sorun, sıkıntı ortadan kalksın’ dedi.

‘İŞ YERLERİMİZİ SU BASIYOR’

Valiliğin, Büyükşehir’in duruma el atması gerektiğini hatırlatan, 30 yıla yakındır Adliye civarında esnaflık yapan Resul Kızılkaya, Bursa’yı yönetenler yaşadığımız mağduriyeti buraya gelerek gözlemleye bilirler. İşlerimiz durma noktasında. İn-cin top oynuyor. Beton bariyerler sadece araçların geçmesine değil, yayaların gelmemesine de neden oldu. Yağmur yağdığında beton bariyerlerin etrafında suların birikmesiyle işyerlerini su basıyor. Artık bu soruna çözüm bulunmalı. Feryadımızın duyulmasını istiyoruz’ şeklinde konuştu.

Mağdur esnaflar ayrıca, Bursa Baro Başkanı Gürkan Altun’un da yaşadıkları sıkıntıyla ilgili girişimlerde bulunması gerektiğini söylediler.

Sizin için öneriliyor:

Editör: Haber Merkezi