Küresel bela korona virüs, dünyayı etkisi altına almasının ardından, ülke ekonomilerinde ciddi küçülmeler gözlemleniyor. Türkiye’de yaşanan virüs salgını nedeniyle fabrikalar bir süre şalter indirdi, esnaflar kepenk kapattı. Turizm sektörü sezonu açamadı.

Tüm bu gelişmelerin ışığında lastik üreticilerinde de ciddi sıkıntılar yaşandı. Pirelli Lastikleri Marmara Bölge Müdürü Uğur Aydın, otomobil lastik satışında vatandaşın seyahat edememesi ve dışarı çıkamamasından kaynaklanan daralma meydana geldiğini, ancak ağır vasıta lastiklerinde tam aksine belirgin bir düşüşle karşılaşmadıklarını hatırlattı, gıda tüketiminin devam etmesinden dolayı lojistik sektöründeki hareketliliğin devam ettiğini söyledi.

Pirelli Lastikleri Marmara Bölge Müdürü Uğur Aydın

‘OTOMOBİL LASTİK SATIŞI DURDU’

Normalleşme adımlarının hayat geçmesiyle Türkiye’de yaşanan sektörel daralmanın zaman içinde atlatılacağını kaydeden Pirelli Lastikleri Marmara Bölge Müdürü Uğur Aydın, Bavul Haber’e şunları söyledi: ‘Sektörü ikiye ayırabiliriz. Otomobil lastik satışında düşüş var. Bunun sebebi vatandaşların evden çıkamaması, seyahat edememesi; yüzde 60’lık bir düşüş yaşandı, durma noktasına geldi. Ağır vasıtayı da ikiye ayırıyoruz, turizm ve diğer ağır vasıtalar. Turizmde durduğu için açıkçası yüzde 80’lik bir daralma söz konusu, ağır vasıtada ise küçülme yaşanmadı, çünkü insanların evdeki gıda tüketimi arttı, beraberinde sebze ve meyve lojistiğini arttırdı. Virüs salgınından dolayı ağır vasıta sektöründe artış olmasa da az bir küçülme oldu. Ekonomimizde küçülme söz konusu ama bugün dünyaya baktığımızda yüzde 47-50 oranında küçülme görüyoruz. Ülkemizde ise daralma daha az oldu. Benim düşüncem, bu sıkıntıyı 3 ile 5 ay içinde atlatacağız, normalleşme adımlarıyla birlikte ekonomi istenilen düzeye gelecek. Yaşadığımız bu sıkıntılı dönemde ağır vasıta lastiklerinin sektörü kurtardığını da rahatlıkla söyleyebilirim’ diye ekledi.

Editör: Haber Merkezi