15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bulunan ve bir süre önce yıkılan müftülük binasının yerine yapılmak istenen beton ucubeye tepkiler devam ediyor. Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız, yaşananlara sessiz kalamayacaklarını söyledi, Hanlar Bölgesi’nin etrafının açılıp tarihi aksın ortaya çıkması için çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, Diyanet Vakfı Bursa şubesinin yapmak istediği binaya karşı çıkmasını, ölü taklidi yapmaması gerektiğini belirtti. Yıldız, meydanın manevi bir öneme sahip olduğunu kaydederek, Burası Ulu Cami ve Hanlar Bölgesi’ne açılan bir kapı olduğuna dikkat çekti. Koronavirüs nedeniyle hassa bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde, müftülüğün bina ısrarına anlam veremediğini, kent dinamiklerinin, siyasetçilerin Bursa’nın değerlerine sahip çıkması konusunda hassas davranmaya davet etti.

‘MEYDANIN RUHUNA AYKIRI’

Bursa’da ezber bozan bir muhalefet yapacaklarını hatırlatan Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız, Şehreküstü’nde yaşananlarla ilgili şunları söyledi: ‘Müftülük binası yıkıldıktan sonra Ulu Cami’nin silueti ortaya çıktı. Herkesin bildiği gibi, Recep Altepe döneminde Yalova yolunda Milli Emlak marifetiyle il müftülüğüne sosyal donatı alanlarının içinde olduğu mükemmel bir bina yapıldı. Buraya kadar her şey normal. Ancak Şehreküstü, diğer adıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, ayrı özelliği olan sembolik bir yer. Böyle kutsal bir yere, tarihi aksa kapısı açılan bir adaya, yeniden bir inşaatın yükselmesine karşıyız. Burasının meydana dahil edilmesini, Bursa’mız için istiyoruz, yıkılan yere inşa edilecek köşke benzer yerin meydanın ruhuna aykırı olduğunu belirtmek istiyorum. O meydanın amacına uygun olarak kalmasını istiyoruz. Burası ayrıca, Ulu Cami’nin yolu olduğu gibi, Hanlar bölgesine açılan bir kapıdır. Bursa’nın nefes alan bir alanıdır’ şeklinde konuştu.

‘ADALET HERKES İÇİN GEÇERLİ’

Yıldız açıklamasının devamında ise şunları kaydetti: ‘Yaşananlar karşısında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapması, 15 Temmuz Meydanı’yla ilgili ölü taklidi yapılmaması gerekiyor, aynı zamanda büyükşehir müftülüğe şehrin farklı noktasından yer tahsis edebilir. Yaşanan sıkıntıyı çözecek olan merci büyükşehirdir ve bir an önce acil adım atması lazım. Neden derseniz, hanlar bölgesi Aktaş’ın seçim vaatleri arasındadır; tarihin ortaya çıkarılması sözünü Bursalılara vermişken, Şehreküstü’ne yapılmak istenen müftülük köşküne karşı çıkıp, sözünü yerine getirmeli ve hassas davranmalı. Unutulmamalıdır ki, adalet herkes için geçerli olan bir şey, sadece zayıflara değil, güçlüler için de uygulanan bir kavramdır’ dedi.

‘EZBERLERİ BOZAN MUHALEFET YAPACAĞIZ’

Alpaslan Yıldız, Bursa’da teşkilatlanmalarını tamamladıklarını, kısa süre içinde ilçe başkanlarını belirleyeceklerini sözlerine ekledi. Yıldız, Bursa’da sarsıcı ve ezber bozucu muhalefete hazırlandıklarını belirterek, ‘Bursa’nın bin 60 mahallesi var, her mahalleye başkan atayacağız, 7 kişilik de yönetimi olacak. İl, ilçe yönetimleri, kadın ve gençlik kolları, sandık kurulları ve yaklaşık 12 bin kişilik bir teşkilat yapımız olacak. Kentimizin geleceğini şekillendireceğiz. Bursa’da muhalefet boşluğu olduğunu biliyoruz, kentimizin kronikleşmiş sorunlarını gündeme getireceğiz. Ezberleri bozan, sarsıcı, muhalefete herkes hazır olsun’ şeklinde ifadeler kullandı.

Editör: Haber Merkezi