Osmangazi Belediyesi’nin kaba inşaatını üstlendiği, 600 yıllık Tayakadın Camii önüne kondurulan Ticaret Borsası idari binasının yapımına kayıtsız kalan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çelik Palas Oteli’nin yıldır boş duran ek binalarının yıkımını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehir Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçireceği Çekirge Teras Projesi kapsamında yıkım kararı verilen 6 blok, 36 daire, 250 oda ve daha birçok müştemilatı bulunan yapının A bloğunda çatı katı ve açığa çıkan bodrum katlar dahil olmak üzere 12 katın yıkımı tamamlandı. Mart ayında başlayan yıkım çalışmalarında toplam 31 bin 740 metrekare inşaat alanının yıkımı gerçekleştirildi. Uludağ eteklerini bir perde gibi kapatan beton kütle ortadan kaldırıldı.

DOĞANBEY TOKİ UCUBELERİ İÇİN ATILAN ADIM YOK

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi ilçesi trafiğine büyük yük olan, Ulu Cami’nin silüetini bozan, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın rant projesi Doğanbey Toki’yle ilgili şuana kadar bir adım atamadı. Aktaş, göreve getirildikten kısa süre sonra yaptığı açıklamada, Doğanbey ucubeleriyle ilgili “tıraşlayacağız” açıklaması yapmış, ardından dikey binaların fazla katlarının tıraşlanmasının mümkün olmadığını dile getirmişti.

TABAKHANELER BÖLGESİ DE TOKİ'YE VERİLDİ

Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’in yıllardır sağlık turizmi için örnek gösterdiği, turizm merkezi olacağını söylediği Tabakhaneler Bölgesi’nde proje değişikliğine gitti, Toki’ye sunulan alana 690 konut imarına izin verildi.

Editör: Haber Merkezi