Kayıt dışı çalışan rehberler, turist kafilelerini komisyon karşılığında götürdükleri işyerlerinden menfat temin etmesi, Bursa’da iyi niyetle ticaret yapan, yerli yabancı turiste en iyi şekilde hizmet eden esnafı mağdur ederken, kent ekonomisine telafisi çok zor yaralar açıyor. Sahtekar rehberlerin Uludağ yolu üzerinde bulunan bazı iş yerleriyle anlaştığı, kafilelere buralarda yüksek fiyatla ürün satıldığı iddia ediliyor. Aynı şekilde İstanbul yolu üzerinde de aynı sıkıntıların yaşandığı belirtiliyor.

TURİSTLERİ KAZIKLAYANLAR ORTAYA ÇIKARILSIN

Her yıl on binlerce Arap turisti ağırlayan Bursa, ekonomik anlamda da yüzü gülerken, Ortadoğu’dan gelen misafirlerin şehirden ekonomik ve sosyal anlamda memnun olduklarıyla ilgili soruları akla getirdi. Farklı bölgelerde satın aldıkları dairelerde bahar ve yaz aylarında kalan, kiraladıkları araçlar ve taksilerle Bursa’yı gezerek bol para harcayan Araplar, yaşadıkları sıkıntıları iletecek yetkili bulamamaktan yakınıyorlar. Öte yandan turist rehberlerinin anlaştığı firmalara yönlendirdiği yabancı turistlere fahiş fiyatla ürün satan iş yerlerinin Bursa’nın adının kazıkçı şehri olarak çıkmasına neden olduğu belirtiliyor. Yaşanan bu olumsuzlukları ortadan kaldırması gereken Valilik, turizm müdürlüğü ve diğer ilgili kurumların turistlerle memnuniyet anketi yapıp yapmadığı bilinmiyor.

DENETİMLER ARTTIRILSIN

Her yıl Bursa’ya on binlerce Arap turisttin gelmesine aracılık eden TÜRSAB Genel Başkan adayı Hasan Erdem, şehir ekonomisine can suyu olan yabancı misafirleri kazıklayan sözde esnalara ateş püskürürken, denetimlerin arttırılması gerektiğini belirtti. Erdem, “Bursa özellikle Körfez ülkelerinde turistler akın ediyor. Şehir ekonomisine büyük katkıları oluyor. Onları en iyi şekilde ağırlayıp, memnun etmek zorundayız. Bazı kendini bilmezlerin Arapları kazıklaması kabul edilir bir şey değil. Acilen önlem alınması ve denetimler arttırılması gerekiyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi