24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Siyasetçilerden, iş insanlarına, sivil toplum kuruluşları yöneticilerine kadar birçok isim, öğretmen günüyle ilgili açıklamalar yapıyor, eğitimcilerden övgüyle söz ediyorlar. Bursa’nın Yıldırım ilçesinde halkla olan diyalogları ile öne çıkan eczacı Ayhan Özbek, sosyal medya hesabına yazdığı öğretmenlerle ilgili notlar, farklı mesajlar içermesinden dolayı büyük beğeni topladı.

“VİCDAN YÜKLEDİLER”

Öğretmenler bizim başımızın tacıdır diyen Özbek, üretim ve istihdama yönelik ifadeleri ise dikkatlerden kaçmadı, bir eğitimcinin öğrencilerine sınıfta ders verirken çekilmiş fotoğrafını da paylaşan Özbek, “Onlar bize, doğduğumuz topraklara sahip çıkmamız, üretimi arttırmamız, istihdamın kapılarını açmamız için kocaman bir pencere açtılar, vicdan yüklediler. “Liyakatli olursanız, halka hizmette sapıtmaz, kentleri dikey mimari ile boğmazsınız” şeklinde not yazdı.

İşte Ayhan Özbek’in o dikkat çeken paylaşımı:

“Öğretmenlerimiz bizim başımızın tacıdır.

Eğitim ve kültürün ağacı öğretmenlerimizdir. Onlar bize, doğduğumuz topraklara sahip çıkmamız, üretimi arttırmamız, istihdamın kapılarını açmamız için kocaman bir pencere açtılar, vicdan yüklediler. “Liyakatli olursanız, halka hizmette sapıtmaz, kentleri dikey mimari ile boğmazsınız,” dediler.

Öncelikle büyük öğretici ve rehber Hz Peygamber’e selam ediyor, bu ülkenin kurucusu başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyor. Eğitimcilerimizin "Öğretmenler Gününü" tebrik ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi