Artvin Vakfı'nın Olağan Genel Kurulu öncesi Başkan Adaylığını açıklayan Ayhan Özdemir, STK’ların kamuoyunu doğru yönlendirmesi ve ufuk açmasına işaret ederek, bürokratından, belediye başkanı ve milletvekiline kadar herkesi heyecanlandıran işlere imza atması için öncü olması gerektiğini söyledi. Nitelikli adımlar atarak, kent yöneticilerine önerilerde bulunmakla birlikte yapıcı eleştiriler de getireceklerini ifade eden Özdemir, şehirlerin yaşanabilir hale gelmesi için Anadolu’nun bir kez daha keşfedilerek tersine göçün başlatılmasının lüzumuna vurgu yaptı.

Bilal Kayaaltı'nın haberi 

Çeyrek asırdır Bursa’da yaşadığını hatırlatan Artvin Vakfı Başkan Adayı Ayhan Özdemir, şunları söyledi: Yusufeli Öğdem doğumluyum. 24 yıldır Bursa’da yaşıyorum. Evliyim ve 2 çocuk babasıyım. 19 yıldır zayıf akım ve güvenlik sistemleri sektöründe Bursa, çevre illere ve Türkiye’nin 30 büyükşehirlerinde anlaşmalı olduğumuz bayilerimiz vasıtasıyla tüm Türkiye’ye hizmet vermekteyiz. Yusufeli Güvenlik Sistemleri ve Powons Teknoloji Anonim Şirketi kurucusuyum. Bursa Yusufeliler Derneği'nde, Askon’da, Patronlar Platformu’nda, TESİAD’da ve değişik sivil toplum örgütlerinde yöneticilik yaptım. Artvin Vakfı’nın da 4 yıl yönetimde bulundum. Şu ana kadar elde ettiğim bilgi, birikim ve tecrübem ile beraber Artvin Vakfı başkanlığına adayım. Yapılacak genel kurulda seçimi kazanıp koltukta oturayım, haftalık, aylık toplantılarla vakit geçirerek vakit harcama derdinde değiliz. Tek derdimiz proje üretmek, hem Bursa’ya hem de Artvin’e değer katmak" dedi.

“ÜLKEMİZİN TOPRAKLARI ÇOK VERİMLİ”

Artvin’in Türkiye’nin İsviçre’si olabileceğini ifade eden Ayhan Özdemir, “Maalesef Anadolu hızla insansızlaşıyor. Halkımız doğdukları şehirlerde doyamadıkları için batıya göç etmek zorunda kalıyor. Böyle olunca da batı şehirleri betonlaşıyor, nefes alamaz hale geliyoruz. Buradan yola çıkarak, bizler elimizi taşın altına koyup projeler ortaya koymak zorundayız. Mesela, Artvin, Türkiye’nin İsviçre’si olabilir. Hayvancılık, eko turizmi, arıcılık, yaz ve kış turizmiyle ilgili ciddi adımlar atılabilir. Nasıl ki İsviçre’nin Davos şehrinde ekonomi zirvesi yapılıyorsa, Artvin’in büyüleyici dağlarında, yaylarında da yapılabilir, bu mümkün. Çünkü her şey hayal etmekle başlar. Şu gerçeği aklımızın bir köşesine not etmek zorundayız, bizim ülkemizin toprakları çok verimli, bu değerlerin farkına varmamız gerekiyor. Bundan 30 yıl önce Artvin’de hayvancılık zirve noktadaydı, şimdi de aynısı olabilir. Üretimin artmasıyla birlikte istihdama ihtiyaç olacak, dolayısıyla insanlarımız kendi memleketlerinde kalacak ve kesinlikle tersine göç başlayacak” diye konuştu.

“YAŞADIĞIMIZ KÖYE, MAHALLEE DEĞER KATMALIYIZ”

Pratik eğitim ve liyakate dikkat çeken Ayhan Özdemir, “Sorumluluğumuzun bilinciyle hareket edeceğiz. Toplantı yapmak için toplanmayacağız. Bursa’nın bölgelerinde, özellikle dağ ilçelerinde gerçekleştireceğimiz toplantılarla buraları tanıma fırsatı bulacağız. Kentimizin farklı ilçelerini gezerek, ziyaret ederek, ufkumuzu açacağız, dolayısıyla proje üretecek bilgi ve birikime sahip olacağız. Yılın belirli aylarında alanında uzman kişileri Bursalılarla buluşturup konferanslar düzenleyeceğiz. Amacımız, her alanda bilinçli bireyler olup, yaşadığımız mahalleye, sokağa, caddeye, köye, ilçeye değer katabilmek. Aynı zamanda Artvinli işverenlerin bir birlerini tanımaları, ticari alanda bilgi alışverişinde bulunmalarını sağlayacağız. Artvin Vakfı web sitemizde açacağımız bölüm ile işverenler firma bilgilerini ve personel ihtiyacı olduğu zaman personelde istedikleri özellikleri girecek, kriterlerini belirleyecekler veya site içi aramada tüm iş arayan personelleri de görebilecek ve iletişim kurabilecekler. Bu adım istihdamın da önünü açacak” dedi.

“ORTAK AKLA ÖNEM VERİYORUZ”

Demokrasi ve şeffaflığın önemine değinen Özdemir, "Biz sivil toplum kuruluşuyuz. Yani topluma, vatandaşa örnek olmak zorundayız, nefsi davranamayız, her zaman parmakla gösterilen örnek insanlar olmalıyız. Buradan yola çıkarak, halkımızın yaşadığı sorunları dile getirebileceği bir tespit komisyonu kurulacaktır. Herhangi bir problem durumlarında komisyona ulaşarak sorunlarını dile getirecek ve buna da çözüm aranacak. Vakfın gelir ve giderleri şeffaf olacak, herkes görecek. Her ilçe ve köyde sorumlu atanacak. O bölgenin; sorunlarını, yapılması düşünülen projeleri, etkinlikleri dinleyerek vakfa sunacak. Böylece ortak akıldan fışkıran ne varsa, kamuoyunla, kurum ve kuruluşlarla paylaşacağız " şeklinde ifadeler kullandı.

“GENÇLERE ÖNEM VERİYORUZ”

Gençleri önemsediklerini belirten Ayhan Özdemir, “Gençleri önemsiyoruz, eğitime ve liyakate önem veriyoruz. Gençler bizim geleceğimiz. Farkındalık projelerine onları dahil ederek fikirlerinden faydalanacağız. Onların hayata olan bakış açılarını değiştirmek, heyecanlandırmak, heyecanlarını arttırmak bizim elimizde” diyerek şöyle devam etti, “Gençlere sadaka değil, nitelikli burslar vereceğiz. Satranç, futbol ve basketbol gibi alanlarda turnuva düzenleyeceğiz. Ayrıca ailelerin bir birleriyle buluşma ortamı sağlayıp dağ yürüyüşleriyle birlikte Bursa’dan başlayıp Artvin’e uzanan meyve fidan kampanyalarıyla adımızdan söz ettireceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi