Tereyağının içinde bitkisel yağ, sütü olmayan beyaz peynir, kaşar peynirine patates püresi, döner harcına sakatat koyarak sahtekarlık yapan, vatandaşı aldatarak haksız kazanç elde eden firmalar, bir kez daha kamuoyuna ifşa edildi. Bursa’da da faaliyette olan bazı ticarethaneler, ürettikleri ürünlerde sahtekarlık yaptığı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından saptanması gözleri ‘yöresel ürün’ organizasyonlarına izin veren Belediyelere çevirdi.

SİYASİ İKBAL UĞRUNA İZİN VERİLİYOR

Bundan iki yıl öncesine kadar fuar ve kongre merkezi olarak bilinen Merinos platosunda, yöresel lezzetler adı altında kalitesi belli olmayan gıdaların açıkta satılması tepkilere neden olmuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AKKM’nin bu şekilde anılmasına bundan sonra müsaade etmeyeceklerini söylemiş, yaşanan skandala son vermişti. Bursa kamuoyunun da desteklediği bu çıkışa rağmen, belediyeler derneklere siyasi ikbal uğruna yöresel ürün organizasyonları için yer göstermeye, açıkta yiyecek satılmasına göz yummaya devam ediyor. Osmangazi Belediyesi, çevredeki esnafın tepkisine aldırış etmeden, sağlıksız gıda satışı ve tanıtımının yapılmasına Çarşamba Pazar alanında müsaade etmesi, kurumlar arasındaki denetimsizliği de ortaya koyuyor.

HAKSIZ KAZANÇ VE SAĞLIKSIZ ORTAMDA SATIŞ

Bakanlık yetkililerinin yapılan şikayetler ve denetimlerin ardından Bursa’da onlarca firmanın ürününden alınan örneklerde insan sağlığına zararlı maddelerin olduğu, aynı zamanda vatandaşlar sahte gıdalarla kandırıldığı ortaya çıktı. Duyarlı vatandaşlar, Bursa’nın 17 ilçesinde esnaflık yapan, vergi veren, zor koşullarda istihdam meydana getiren esnafa, kapısının önüne tabura koyduğu gerekçesiyle ceza yazan belediyeler, en ufak hijyen eksikliğini gerekçe göstererek yaptırım uygulayan Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı kurumların, yöresel ürün organizasyonu adı altında haksız kazanç elde edenlere, sağlıksız ortamda gıda satanlara da dur demesini ve yer tahsisi yapılmasına son verilmesini istiyor.

Editör: Haber Merkezi