Bir yandan kamu spotlarıyla vatandaşlar tarım arazilerini korumaya davet edilirken, diğer yandan büyük kentler hızla betonlaşmaya devam ediyor. MÜSİAD Bursa Şubesi’nin geleneksel hale gelen sektör toplantısına konuşmacı olarak katılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, ‘Bursa bize atalarımızın emanetidir, tarih ve kültürün başkentidir. Bu şehre sadece inşaatla değer katamayız. Ulu Cami ve Hanlar Bölgesi’nin siluetini bozan binaları yıkarak, tarihi ortaya çıkaracağız’ dedi.

YAZIK OLDU

Bakan Yardımcısı Demirtaş, konuşmasının devamında, yüzlerce kişinin mağdur edildiği, Bursa’nın kalbine hançer gibi saplanıp, kadim kentin siluetini bozan 23 katlı Doğanbey konutlarıyla ilgili Toki’yi eleştirerek, ‘Toki’yi anlatmaya gerek yok, Bursalıları çok kızdırdı, Bursalıların yarası var. Yazık oldu” diye itirafta bulundu.

MİLLET BAHÇELERİ DEĞER KATACAK

Bursa’ya değer katacak adımlar atacaklarını dile getiren Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Soğanlı Millet bahçesi ve Doğanbey Toki’ye yapılacak olan meydan çalışmasının en kısa zamanda başlanacağını söyledi. Bursa’nın farklı bölgelerinin doğal yaşam alanlarına kavuşturacak projelerden bahsetti. Kaçak inşaat yapanların hem komşu hakkına, hem de devlet malına tecavüz ettiklerini kaydetti. Gecenin sonunda Şube Başkanı Nihat Alpay, Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş’a lale motifli tablo hediye etti.

Editör: Haber Merkezi