Bir zamanlar küçük ve büyük baş hayvancılıkla birlikte bereketli tarım alanlarının tamamı ekilen, elde edilen ürünlerle parmakla gösterilen Kütahya’ya bağlı Balıköy ilçesi, eski günlerini mumla arıyor. 20 yıl öncesine kadar çiftçilik yapanlar ektiğinden para kazanırken, iktidarın yanlış tarım politikalarından dolayı Balıköy’de yaşayanlar tarlalarını ekemiyor, hayvancılık yapamıyor.

Bursa’nın dağ ilçesi Harmancık’a 20 kilometre uzaklıktaki Balıköy’de yaşayanlar, çok kötü koşullarda maden ocaklarında çalışarak ekmek parası kazanmak zorunda kalıyor.

Haberin videosunu izleyebilirsiniz 

ARTIK MANDA YETİŞMİYOR, MADEN ARANIYOR

Manda yetiştiriciliği ile de isminden söz edilen Balıköy’de artık, az sayıda vatandaş hayvancılık yapıyor, manda bakılmıyor. Hızla fakirleşen ilçeye gelen altın arama firması yetkilileri, ilçe halkının tarlalarını yüksek bedel ödeyerek satın alırken, Balıköy’de yaşayanların yarısı ise maden şirketine tarlalarını satmayarak örnek bir davranış sergiliyorlar. AK Parti iktidarının tarım politikalarındaki yanlışlarından dolayı, havası, suyu verimli toprakları ile parmakla gösterilen Balıköy, eski günlerini mumla arıyor. Demiryolu ağının aktif olduğu ilçe hızla insansızlaşıyor.

Editör: Haber Merkezi