Kimlik ve ehliyetlerini yenilemek isteyen halk, nüfus müdürlüklerinden önce bankaların yolunu tutuyor. Ancak vatandaşlar bankamatiklerde şok yaşıyorlar. 22.50 kuruş olan nüfus kağıdı değiştirmek için bankamatiğe yatırılan harç, bankamatiklerin para üstü vermemesinden dolayı insanlar mağdur oluyorlar. Kimliğini ve ehliyetlerini yenilemek ve banka ve resmi dairelerde sıra beklemek istemeyen vatandaşlar, bankamatiklerin bozuk para tuzaklarıyla maddi kayba uğruyor. Kimlik yenilemek için bankamatiklerin kağıt para istemesi ve yatırılan miktarın üzerini bozuk para olarak geri vermemesi, bankaların yeni oyunu olarak değerlendiriliyor.

BU SKANDALA DUR DEYİN

Yaşanan maddi kayba bir an önce çözüm bulunmasını isteyen vatandaşlar, özellikle mesai saati bittikten sonra muhatap bulamadıklarından yakınıyorlar. İşlerinin bir an önce bitmesi için bankamatik aracılığı ile harç yatırmak isteyenler, bozuk paralarının geri vermeyen bankamatikleri tuzak olarak karşılarına çıktığını belirtiyorlar. Kimliğini değiştirmek için bankamatiğe 25 lira yatırdığını söyleyen Ahmet Ünsal, ‘Harç 22.50 kuruş, makinanın geriye 2. Lira 50 kuruş vermesi gerekiyor, ancak alamadık. Benimle birlikte onlarca kişi mağdur oldu. Bankamatikte kalan paralar kimin cebine gidiyor’ diyerek tepki gösterdi.

AVM'LERDE DE AYNI TUZAK VAR

Öte yanda, insanları sosyal yaşamdan uzaklaştıran ve tüketim alışkanlığına sürükleyen AVM’lerin kasalarında da bozuk para üstü sıkıntısı yaşanmasından dolayı, alışveriş yapan müşteriler, 50 kuruş ve 1 TL’ye varan para üstlerini ‘bozuk para yok’ bahanesi yüzünden mağdur olmaya devam ediyorlar.

Editör: Haber Merkezi