Bir grup gencin Şubat ayında kurduğu Fesleğen Pati Derneği, gönüllülük esasına dayalı projeleriyle kısa sürede çok sayıda vatandaşın desteği ile sokak hayvanlarına ulaştı.  Yapılan bağışlar sayesinde 23 Nisan ve Ramazan Bayramı öncesi 100 çocuğa da ayakkabı hediye edildi.  Nefes alan, yaşayan herkese saygı duyulması gerektiğini hatırlatan Pati derneği yöneticileri, ‘Allah’ın yarattığı her canlı kıymetlidir’ şuuruyla hareket ettiklerini söylediler. Can dostlara karşı önyargıların ortadan kalkması gerektiğini ifade eden gençler,  herkesin empati yapması gerektiğini hatırlatıyorlar. Yaşıtlarının da sosyal ve kültürel faaliyetlere katılmasıyla, ancak bilinçli toplumun oluşacağına inandıklarını belirtiyorlar.

‘CAN DOSTLARA SAHİP ÇIKIYORUZ’

Sokakta yaşayan can dostların şefkate ve yardıma ihtiyacı olduğunu dile getiren Furkan Cinoğlu, “Amacımız sokaktaki dostlarımızın beslenme, sağlık gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak.  Sokakta ilgiye, sevgiye, şefkate ve yuvaya ihtiyacı olan pek çok dostumuza sahip çıkılması için çaba sarf ediyoruz. Aynı zamanda insanların bilinçlenmesi gerektiğini düşünüyoruz, bu sayede can dostların unutulmayacağı inancındayız. Buradan yola çıkarak, Mudanya ve Trilye’nin dağlık alanları ile ormanlardaki hayvanların sağlığıyla ilgileniliyor, beslenmeleri için mama dağıtımı gerçekleştiriyoruz.  Kurmuş olduğumuz “Fesleğenpati bursa”  whatsapp grubu sayesinde Bursa’nın birçok yerindeki yaralı hayvanlara hızlıca ulaşıp gerekli desteği elimizden gelen imkânlarla yapmaya çalışıyoruz” diyen Cinoğlu, bağışçılar sayesinde farkındalık oluşturduklarını sözlerine ekledi.

‘AMACIMIZ  GÜLÜMSEMEYİ ARTTIRMAK’

Pek çok sosyal sorumluluk ve yardım projesi içinde olmayı hedeflediklerini belirten Furkan Cinoğlu, “Sokak hayvanlarına her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ayrıca,  23 Nisan Çocuk Bayramı ve Ramazan Bayramı vesilesiyle yüzden fazla çocuğa ayakkabı hediye ettik. Aslında en temel hedefimiz bir canlının yüzündeki gülümsemenin bir parçası olmak. Yüzlerdeki gülümsemeyle birlikte uzun zamandır hasret kaldığımız sıcak duyguları yeniden tattık ve ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu yeniden hatırladık. Gençler olarak daha yolun başında olsak da gelecek zamanda üyelerimizle birlikte daha farklı işlere imza atmayı düşünüyoruz. Fesleğen Pati'nin bir kolu olarak Fesleğen Doğa'da çevre konusunda daha bilinçli davranmayı ve bu konuda bilinçlendirmeyi, çevremizi daha da yeşillendirmeyi planlıyoruz” diye konuştu. 

26 Şubat 2021’de faaliyetlerine başlayan, yaşları 18 ile 25 arasında değişen gençlerin birlikteliğinden oluşan Fesleğen Pati Derneği yönetimi, şu isimlerden oluşuyor: Furkan Cinoğlu, Köksal Arslan, Mert Üretener, Medine Arslan, Emirhan Tıraş, Dilan Sevincer.

Editör: Haber Merkezi