İsmail Ersan'ın haberi

İsminin açıklanmasını istemeyen M.T adlı vatandaş, İstanbul Deniz Otobüsleri işletmesinden (İDO) aldığı biletini kaybettiğini bunun üzerine de işletme görevlilerinin kendisinden yeni bilet almasını aksi takdirde yolculuk yapamayacağı söylediklerini belirtti.

‘BENİ MAĞDUR ETTİLER’

Mağdur olduğunu belirten yolcu olayla ilgili şunları kaydetti: “Eskihisar- Topçular seferinde gidiş dönüş bileti aldım. Biletimi gittiğim tatil beldesinde kaybettim. İstanbul’a dönüş günüm geldi ve İDO iskelesine geldim. kart biletimi kaybettiğimi görevlilere söyledim. Görevlilere otomobilimin plakasından benim gidiş ve dönüş bileti aldığımın sistemlere girilince öğrenilebileceğini söyledim. Hatta banka uygulamasından ücreti ödediğine dair makbuzu da gösterdim. Hiçbir şekilde kabul etmediler. Ya ücreti ödememi ya da yolculuk yapamayacağımı söylediler. Ailem ve küçük yaşlarda çocuğumun olması ve yol yorgunu olmam nedeniyle tekrardan ücret ödedim. 210 TL’ye aldığım gidiş dönüş biletine ek olarak 110 TL daha ödedim. İDO görevlileri beni mağdur etti” dedi.

‘TELEFONA PNR KODU GELMEDİ’

Öte yandan telefonuna PNR kodunun gelmediğini sözlerine ekleyen mağdur yolcu: “İDO’nun günlük sefer sayısı dikkate alındığında, her seferde bir arabanın bilet unuttuğunu varsayalım. 110 TL’den aldıkları para günde, ayda ve yılda toplam elde ettikleri haksız kazancı varın siz tahmin edin. Çünkü gişe memurları hemen hemen her seferde böyle bir durumla karşılaştıklarını aktarıyorlar” şeklinde ifadeler kullandı.

Editör: Haber Merkezi