Seyyar el arabasına koyduğu salep kazanıyla tarihi aks üzerinde sürekli gezen bilge salepçi, hem damakları hem de sıcak sohbete hasret kalan kalpleri tatlandırıyor. İnsanın bulunduğu duruma şükretmesi gerektiğini; ancak çalışmadan da geri durulmamasını tavsiye eden Abdülmetin Aday’ın müdavimleri arasında çarşı esnafları yer alıyor.

Gün ortasına doğru gözlerin aradığı salepçi, Cumhuriyet Caddesi’nde beliriyor. Yaşlı amcanın yanına koşar adım gelen Bursalı esnaflar, bir yandan salep yudumlayarak vücutlarını ısıtıyor diğer yandan da bilge salepçinin anlattıklarıyla adeta mest oluyorlar.

ESNAF YOLUNU GÖZLÜYOR

Kıyafetlerinin temizliği ve başına taktığı fesle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken salepçinin sohbetine doyum olmadığını belirten esnaflar; “Belki birileri ihtiyacı olmasına rağmen yan gelip yatarken, Abdülmetin amca soğuk hava ve ilerlemiş yaşına aldırış etmeden çarşı pazar gezip, rızkının peşinden koşuyor. Gençlere örnek oluyor. Ayrıca salebin lezzeti de harika. Hem gözümüz, hem midemiz hem de anlattıklarıyla yüreğimiz ısınıyor” diyerek yaşlı amcanın salebinin lezzetine ayrıca gönülleri fetih etmesine vurgu yapıyorlar.

Editör: Haber Merkezi