Yalova/ Bavul Haber, İsmail ersan

Yalova’da yaşayan ve bir kuruluşta işçi olarak çalışan Yunus Emre Ünsal, ek bir gelir elde etmek için dünyaca ünlü bir satış platformunda sattığı ürünlerle güven kazanarak kente ikinci el konusunda en çok tercih edilen isim oldu. İnstagram’da kurduğu “ikinci_el_yalova” hesabıyla alıcı ve satıcı arasında köprü görevi gören Ünsal, ikinci el ve kullanılabilir eşyaların daha hızlı değerlendirilmesine katkı sağlıyor.

HELAL KAZANCIN ADRESİ DÜRÜSTLÜK’

Asgari ücretle geçinemediği için internet üzerinden ilk önce bir bisiklet sattığını anımsatan Ünsal şöyle konuştu: “Bankalara olan kredi borcumdan dolayı; aldığım asgari ücret bana yetmiyordu. Bunun için bir çıkış yolu aradım ve aklıma al-sat işleri geldi. Öncelerinde ufak ufak Let Go üzerinden başladım.100 TLye bisiklet aldım güvenilir ailelerden.150 & 200 TL'ye sattım. Bunun gibi bir çok ilgi gören ürünlerde aynı şeyleri yapmaya devam ettim. Baktım ki benden alışveriş yapan aileler, bir daha almak istiyor benden. Ben de bu işi profesyonelliğe dökerek, ‘ikinci el yalova Instagram hesabını kurdum.’ Vatandaşa doğru ve kaliteli hizmet veren anlaşıyla hareket ediyorum” şeklinde konuştu.

‘MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ÇOK ÖNEMLİ’

Güvenilir ailelerin ürünlerini pazarlayarak, komisyonculuğa da başladığını belirten Ünsal, “ Hedefim çok az kar ile alıcı ve satıcı arasında köprü kurmak. Eşyasını satmak isteyen bana eşyası ile ilgili bilgi vererek görselini paylaşıyor. Ben de bu eşyaların sağlamlığını kontrol edip sayfama satışa sunuyorum. Benim buradaki karım çok cüzi bir rakam çünkü ne depo, ne de elemana ücret ödüyorum. Sadece alıcı ve satıcıyı güvenilir sayfam üzerinden buluşturuyorum” dedi. Otomobil ve gayrimenkul için de alıcı ve satıcıyı buluşturduğuna dikkati çeken Ünsal, şöyle devam etti: “İkinci el aklınıza gelebilecek 20.000 TL’ye kadar fiyatı olan ürünlerin satış tutarında %10, gayrimenkul ve otomobil satışlarından ise %1 komisyon alıyorum. Bundan satıcı da mutlu. Çünkü danışmanlık hizmeti verdiğim için bana ürün sattıran müşterimin kafası rahat. Sürekli Let Go'dan mesajlara bakmasına gerek olmuyor. Ben üstleniyorum bu yükü. Bazı insanlar sıkıntıya gelemez. Bir ürününü satmak istediğinde, ilk gelen alsın gitsin, beni uğraştırmasın der.” İleriki yollarda kurumlaşacak bayilik sistemi gibi tüm Türkiye’de faaliyet göstermek istediğini sözlerine ekleyen Ünsal, “İlana verdiğim otomobilinden tutun motorsikletine, ikinci el herhangi bir ürününe kadar hepsi görülmeye değerdir, anlatıldığı gibidir. Uzaktan gelenler olduğunda hüsran yaşamayacaklarını garanti ederim. Profesyonel ve işin ehli insanlarla çalışıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi