Hava sıcaklığının yer yer eksi 10 dereceye kadar düştüğü zirvede aniden sisin bastırmasıyla birlikte iki dağcı yönlerini kaybetti. Ailelerine “Biz buraya gidiyoruz” diye fotoğraf atan Mert Alpaslan ve Efe Sarp’ın cep telefonlarına ulaşamayan aileleri durumu Jandarma’ya bildirdi.

ARA VERİLDİ

İhbar üzerine AFAD, Jandarma ve sivil kurtarma ekipleri ekiplerinden oluşan 85 kişi olay kayıp dağcıları Uludağ ve Alaçam bölgesinden, Uludağ göller bölgesine doğru arama çalışmalarına başladılar. Gece başlayan arama çalışmaları hava şartlarının olumsuz etkisinden kaynaklı arama sabah saatlerine bırakıldı. Havanın aydınlanmasıyla birlikte arama yapılan bölgeler tekrar ekipler tarafından kontrol edilirken havadan dron ve helikopter desteğiyle  çalışmalara hız verildi.

İSTANBUL'DAN GELDİLER

İstanbul'da bir otomobil firmasında çalıştıkları öğrenilen iki dağcıyı kurtarmak için saniyelerle yarışan ekipler arama kurtarma çalışmalarına aralıksız devam ederken bölgede sağlık ekipleri hazır bekletiliyor.  Bölgede arama yapan kurtarma ekipleri umutların her geçen dakika tükendiğini belirterek umarız arkadaşlarımızı sağ salim bulur ailelerine teslim ederek bir mucizeye tanıklık etmiş oluruz dediler.

86 PERSONEL HER YERİ ARIYOR

İçişleri Bakanlığı da ekiplerin seferber olduğunu belirterek "1 Jandarma Asayiş Timi, 1 JAK Timi, 2 Jandarma Özel Harekat ( JÖH) timi, 20 AFAD personeli, 8 AKUT Personeli ile Sivil Toplum Kuruluşları (STK) destek ekipleri olmak üzere toplam 85 personel katılmış, ancak kayıp dağcılara henüz ulaşılamamıştır." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi