Tarih ve turizm şehri Bursa’daki bazı sokak ve otobüs durağı olduğunu belirten tabelalarda yazan isimlerin kısaltılması farklı anlamlar oluşturduğu için tepki çekiyor. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin sokaklara, enerji hatlarını taşıyan beton direklere, duvarlara monte ettiği tabelalardaki sokak kısaltmalarını görenler neye uğradıklarını şaşırıyor.

NEDEN DİKKAT EDİLMİYOR?

Toplu taşıma araçlarının durakları ve sokakların isimlerinin olduğunu belirten tabelalarda yazan “Temiz sok, Mutlu sok, Azimli sok” gibi ifadelerin değiştirilmesini isteyen vatandaşlar, Büyükşehir ve ilçe belediyelerine çağrıda bulundular.

Müstehcen tabelaların sökülmesini isteyen Bursalılar, “İlçe belediyeleri sokak isimlerinin yanındaki ‘sokak’ kısaltmasını ‘sok’ olarak yazdıklarında, bazı yanlış anlaşılmalara sebep oluyorlar. Aynı şekilde Bursa Büyükşehir  yetkililerin bu kısaltmaların ne anlama geldiğini idrak edememeleri hakikaten hayret verici. Bu şekildeki kısaltmalar Bursa’mızın isminin başka şekilde anılmasına sebep oluyor. Bursa Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yetkilileri bu utancınasıl fark etmiyorlar?  Hoş olmayan, farklı anlamlar meydana getirecek bazı ön isimlerin yanına sokak yazarken, ‘sok’ şeklinde yazılması yerine sk. veya sokak ismi daha küçük puntolarla yazılması çok mu zor!” şeklinde tepki gösterdiler.

Editör: Haber Merkezi