Geçtiğimiz günlerde hizmete giren Yıldırım Belediyesi’nin sorumluluğunda olan Piremir Pazar alanında daha ilk günde sorun yaşandı. Pazarcılar Odası görevlisi Pazar alanı yakınında bulunan otoparka, pazardan alışveriş yapmak için aracını park eden vatandaşı tehdit etmesi, burası dağ başımı dedirtti. Otoparkta yanlış park eden bir otomobilin yanına aracını park eden Yeni Şafak Gazetesi’nin Bursa eski temsilcisi Metin Eskin, önce görevli zabıta, ardından da Pazarcılar Odası’nın görevlisinin tehditleriyle neye uğradığını şaşırdığını söyledi.

Metin Eskin

Otoparka kısa süreliğine aracını bırakmak isteyen Eskin, “Pazardan domates alıp gideceğimizi yanımıza gelen zabıtaya söyledim. Bize buraya park edemezsin dedi. Ben de yanlış park eden, iki araçlık yeri işgal eden otomobili neden görmüyorsunuz diye cevap verdim. Ardından, kendisinin Pazarcılar Odası görevlisi olduğunu öğrendiğimiz, elinde telsiz olan sivil biri geldi. Bana burada fotoğraf çekemezsin deyince, gazeteciyim çekerim cevabını verdim. Kendisinin Pazarcılar Odası görevlisi olduğunu öğrendiğimiz şahıs, “seni fena yaparım, pişman ederim” dedi. Ben de “siz burada halka hizmet için varsınız, vatandaşla böyle konuşamazsınız” deyince, “git kime şikâyet edeceksen et” diyerek ‘mafya varı tavırlar sergiledi’ dedi.

YILDIRIM BELEDİYESİ GEREĞİNİ YAPSIN

Eskin, yaşananlara anlam veremediğini belirterek, ‘Yıldırım Belediyesi kamu malı, halka hizmet götürülen bir kurum. Kimsenin babasının malı değil. Yaşananlardan utanç duyuyorum. Pazaryeri yeni açıldı. Belediye, Pazarcılar Odası’nın görevlilerini denetlemek zorunda. Gönül Belediyeciliği lafla değil, icraatla olur. Buradaki görevliler kim olursa olsun, vatandaşa bu şekilde davranamaz. Herkes haddini bilecek. Pazaryeri Yıldırım Belediyesi’nin sorumluluğunda. Dolayısıyla kime yetki verdiklerini gözden geçirseler çok iyi olacak ”diye tepkisini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi