Sahip olduğu turizm potansiyeline rağmen yeterince turist çekemeyen şehirde yerliye ayrı, yabancıya ayrı fiyat tarifesi uygulanıyor. Bursa’yla Uludağ arasında ulaşımı sağlayan, yaklaşık 5 yıl önce özelleştirilen teleferik, aynı güzergahta yerli turistleri 48 liraya taşırken, Arap ve Avrupalı turistler 98 lira fiyat tarifesi uygulanması, turizm algısı oluşturulmaya çalışılan Bursa’nın adının uluslararası alanda kirlenmesine neden oluyor. Kentin simgesi olmasına rağmen fiyatının yüksekliğinden dolayı Bursalıların yüzde 70’nin binemediği teleferiği idare eden özel firma, Uludağ ikinci bölgede bulunan otel işletmelerini ve esnafı da mağdur ediyor. 12 ay turist gelmesi için çalıştay yapıldığı, alan başkanlığı oluşturulmasına rağmen, teleferiğin işletmesi elinde olan firma, Kurbağakaya istasyonunu bir aydır bakım gerekçesi adı altında kapalı tutması, Bursa’ya gelen turistleri ağırlamak isteyen işletme ve otellere mağduriyet yaşatıyor

.

TURİSTLERE BÜYÜK SAYGISIZLIK

Büyükşehir Belediyesi tarafından özelleştirilip turizme daha iyi hizmet etmesi için bir firmaya verilen teleferik, geçtiğimiz yıl hiçbir gerekçe göstermeden beş aya yakın Karinna, Ağaoğlu, Bof, Kaya, Monte Baya gibi müşteri memnuniyetini göz önünde bulunduran otellerin olduğu ikinci gelişim bölgesi Kurbağakaya istasyonunu kapalı tutarak yolcu taşımaması, Bursa turizmi için kayba neden oldu. Kente gelen yerli ve yabancı turistleri farklı fiyat tarifesiyle Sarıalan’a kadar taşıyan özelleşmiş teleferik, Kurbağakaya istasyonuna kadar belirlemiş olduğu tarifeyi hiçe sayarak, turistleri maddi olarak da mağdur ederken, aynı zamanda şehrin karizmasına da zarar veriyor.

MAĞDURİYET YAŞANIYOR, ÖNLEM ALIN

Teleferiği işleten firmanın Kurbağakaya istasyonunu zaman zaman kapalı tutmasının altında yatan nedenin; Sarıalan’da kendilerine ait olan işletmelerin menfaatini düşünmesi, Uludağ ikinci bölgedeki iş yerlerini görmezden gelmesi olduğu iddia ediliyor. Teleferiğin ikinci bölgede bulunan istasyonunun yaklaşık bir aydır kapalı olmasına bir anlam veremeyen buradaki işletme sahipleri ‘eğer bakım yapılıyorsa bunun süresinin 15 gün olduğunu biliyoruz. Ancak, Kurbağakaya’ya kabinler gelmiyor, teleferik çalışmıyor. Diğer tarafta turist gelsin diye çaba harcayanların, Bursa’yı yönetenlerin gözünün önünde yerli ve yabancı turistlere farklı fiyat tarifesi uygulayan teleferiğin işletmesini elinde bulunduran firma, tarih ve turizm kentine büyük zarar veriyor’ diye tepki gösteriyorlar.

AKTAŞ VE CANBOLAT BURSA İÇİN  HAREKETE GEÇSİN

Uludağ’da yaşanan olumsuzluklarla ilgili Vali Yakup Canbolat’ı, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı göreve çağıran turizm acenteleri, teleferiğin işletmesini elinde bulunduran firmanın keyfi fiyat politikasının turizme büyük zarar vermediğini, bu reflekse hareket edilmesinin Bursa’ya büyük zarar verdiğini, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın çabalarının heba edildiğini söylediler.

Editör: Haber Merkezi