AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun ricasıyla Büyükşehir’de Sağlık Daire Başkanı yapıldığı iddia edilen,  sağlıktan anlamayan, mezarlıklardaki çeşme skandalıyla ilgili Teftiş Kurulu tarafından soruşturma geçiren Mehmet Fidan, görevden alındı.

Fidan’ın yerine Zabıta Daire Başkan koltuğunda oturan Esat Yalman, Sağlık İşleri Daire Başkanı oldu. Daha önce de Mezarlıkla Şube Müdürü Nejet Kaya görevden el çektirilmişti. 

Esat Yalman

OKTAY YILMAZ BİR MESAJLA GÖREVDEN ALMIŞTI

Mehmet Fidan’ın görevden alınması daha önce çalıştığı Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi’ndeki personel tarafından sevinçle karşılandı. Bilindiği gibi Fidan, 1,5 yılda 3 parti değiştiren, AK Parti iktidarının ekonomik politikalarını gaz lambalı ve ampullü basın açıklamaları ile eleştiren, geçen yıl Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz tarafından bir mesajla görevden alınan belediye başkan yardımcısı Ali Mollasalih’in yakın arkadaşıydı. Öte yandan Fidan’ın Büyükşehir’de daire başkanı olması, kamu atamalarındaki liyakatsizliği gözler önüne sermiş, Başkan Alinur Aktaş büyük tepki çekmişti. Şimdi, Mehmet Fidan’ın gerçekleşen soruşturmanın sonucunda görevden alınıp alınmadığı merak ediliyor. 

Ali Mollasalij ve Mehmet Fidan

Editör: Haber Merkezi