Nilüfer İlçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda billboardlara dokunmayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Limak Enerji’yle ihale anlaşması yapan Panoffect Medya’nın elektrik direklerinde asılı olan reklamlarını kent estetiğini bozduğu gerekçesiyle söktü.

Firma yetkilileri yaşanan hadisenin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Genel Sekreter Ulaş Akhan’la görüştüklerini, “İki ismin de reklam afişlerinin kent estetiğini bozduğunu, kırmızıçizgilerinin estetik olduğunu öne sürerek” kendilerine gerekçe olarak söylediklerini belirttiler. Panoffect Medya’nın sahibi Muhammet Subaşı FSM’deki reklam ekipmanlarının sökülüp atılmasının doğru bulmadıklarını belirterek, “Başka firmaların reklamlarına müsaade eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, bize karşı çifte standart uyguluyor” dedi.

“BAŞKA FİRMALARIN REKLAMLARI DURUYOR”

Panoffect Medya’nın Bursa Temsilcisi Ayla Köseler, yaşanan üzücü olayın ardından Limak Enerji’nin de kendilerini yalnız bıraktığını, yaşanan sorunu Büyükşehirle çözmeleri gerektiğini ifade ederek, “Biz firma olarak Limak Enerji ile ihale yaptık, FSM’de belirli noktalarda bulunan elektrik direklerine reklamlarımızı astık. Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent estetiğini bozuyor gerekçesiyle reklamlarımızı söküp, çimlerin üzerine attılar. Gelin görün ki, başka firmaların reklamlarına elleşilmiyor. Madem kent estetiği Büyükşehir için kırmızıçizgi, farklı gruplara ait billboardları da söksünler” diyen Köseler, “Bursa’nın her köşesinde dikey mimari kentin estetiğini bozmuyor ama ufacık reklamlar estetiği bozuyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi bize karşı art niyetli olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi