Sağlıktan anlamayan Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı koltuğu AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun ricasıyla emanet edildiği iddia edilen Mehmet Fidan, sinekle mücadelede sınıfta kalması tepkileri de beraberinde getiriyor. Geçtiğimiz gün yaptıkları uyarıları dikkate alınmadığıyla ilgili vatandaşı suçlayan Büyükşehir, ‘hayvan sakatatlarının çöpe atılmaması gömülmesi’ istendiğini, bu kurala uyulmadığı açıklamasını yapmıştı. Açıklamaya CHP Nilüfer ilçe Başkanı Fırat Yılmaz tepki göstermiş, algı operasyonu yapıldığını söylemişti. Bursa'da sinek istilası devam ederken,  AK Parti Bursa’da bir dönem siyaset yapan diş hekimi Tahsin Bulut, sosyal medya hesabından Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne sinekle mücadele edemediği için tepki gösterdi. Bulut, ilaçlama araçlarının sokakları ilaçladığını ancak, ilaca hile karıştırıldığını, maliyetleri düşürmek için ilacın içine su katıldığını iddia etti.

Tahsin Bulut

Tahsin Bulut, evlerin içi, dışı her yer karasinek istilasında olduğunu belirterek şunları yazdı:

“Etraf karasinekten geçilmiyor. Ev içleri, ev dışı her yer karasinek. Oysa daha dün ilaçlama aracı sokağımızdan geçti.

Demek ki bir hile var ortada. Maliyetleri düşürmek için, ilaç sulandırılıyor veya etkisiz ilaç mı kullanılıyor?

Lütfen Bursa Büyükşehir Belediyesi, denetim görevini adam gibi yapsın.

Halkın taleplerine kulak tıkarsanız, halkın yaşam kalitesinin bozulmasına seyirci kalırsanız, vakti geldiğinde o da gereğini yapacaktır.”

Tahsin Bulut’un paylaşımına yorum yapanlar, Bursa’da sinekle mücadelenin yetersizliğine dikkat çekmeleri, liyakatsiz yöneticilerin halk sağlığını hiçe saydığını da gözler önüne seriyor.

Editör: Haber Merkezi