Eski yöneticinin kendilerini dolandırıldıklarını ileri süren ve Bursagaz tarafından dairelerinin gazı kesilen Bursa’nın tam ortasında bulunan Doğanbey TOKİ sakinleri basın açıklaması düzenleyerek mağduriyetlerini dile getirdiler.

Yaklaşık 50 kişiden oluşan grup, 5 yıl 8 bloktan oluşan binaların yöneticiliğini yapan İzzet A’nın, topladığı elektrik, doğalgaz, su ve diğer giderlerle ilgili paraları kurumlara yatırmamasından dolayı dolandırıldıklarını, kış günü doğalgazlarının kesildiğini söylediler.

Haberin videosunu izleyebilirsiniz

Yaşadıkları sorunları yetkililere iletmeyen, yanlarında olmayan, yaşanan olaylara kayıtsız kalan Kiremitçi Muhtarı Kenan Solak’a da tepki gösteren B blok sakinleri, Bursagaz’ın dairelerinin gazını kesmesinden dolayı soğukta kaldıklarını belirttiler.

1 milyon 600 bin lira borcu olan Doğanbey TOKİ B bloklarda oturanlar, Bursa Valisi, Osmangazi Kaymakamı, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve cumhuriyet savcılarını yaşadıkları mağduriyeti ortadan kaldırmaları için göreve çağırdılar.

“KİREMİTÇİ MUHTARI KENAN SOLAK ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR”

Doğanbey TOKİ sakinleri, yaklaşık 1 yıldır mağduriyetlerini dile getirmelerine rağmen Kiremitçi Mahalle Muhtarı Kenan Solak’ın yaşananlara karşı kayıtsız kalmasına tepki gösterdiler. Solak’ın Osmangazi’de muhtarlık yapıp Yıldırım İlçesi’nde ikamet etmesinin de kafalarda soru işaretleri uyandırdığını kaydeden mağdurlar, “Kenan Solak bizi dolandıran eski yöneticilerle adeta kol kola. Bursagaz bizim kış kıyamet günü gazımızı kesiyor umurunda olmuyor, kendisine yaşadığımız mağduriyetleri Bursa’yı yönetenlere neden iletmediğini soruyoruz, sessiz kalıyor, kılını bile kıpırdatmıyor. Mahalleyle ilgilenmiyor, sorunları çözmüyor, mazlumun yanında durmuyor” diyerek seslerini yükselttiler. Mahalle sakini Osman Burhan, “Burada mağdur olduk, sesimizi duyması gereken, duyurması gereken muhtardan tık yok” dedi.

“BURSAGAZ SUÇ İŞLİYOR”

Mağdurlardan Mehmet Kurt, Bursagaz’ın vatandaşı mağdur ederek suç işlediğini, ancak Bursa’nın ortasında yaşanan bu skandala herkesin sessiz kaldığını dile getirdi. Bir başka Toki sakini ise, 800’e yakın mağdur olmasına rağmen basın açıklamasına 50 kişinin gelmesi çok büyük bir ayıp olduğunu ifade etti.

“SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”

Doğanbey TOKİ B blok yöneticisi Ergün Türker, yaşadıkları mağduriyetlerle ilgili şunları söyledi: “5 yıldır burayı yöneten yönetim başkanı İzzet Akman maaş, sgk, fazla mesai, bayram parası, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı da alarak sitemize zarar vererek yönetmiştir. Yönetimdeki kişiler geçen hafta istifa ederek devir teslim bile yapmadan gitmişler. 5 ay önce savcılığa başvuruldu, Bursagaz’a dilekçe verildi. Kış gelmeden bu sorunlar vardı. 6 aydır bunun için sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Sulh Hukuka kayyım ile ilgili davalar açıldı. Yönetimin hesap vermemesi ve denetleme kurullarının yerine sahte imza kullanılması ile ilgili yönetime 2 denetleme kurulu başkanına dava açılmıştır. Ödenmeyen borçlarımız ve yönetimin hesap vermemesi ile ilgili kat malikleri tarafından yönetime ve denetlemede bulunan kişiler tarafından 6 ay önce dava açıldı. İstifa edip bizi bu borçlarla baş başa bırakıp giden yönetim, daha önce 600 TL avans 2000 TL avans bu yılda 1000 TL avans toplandı. Sorunlarımızı çözmek yerine burada daha büyük sorunlara sebep oldular.6 aydır gerekli yerlere başvurularımız oldu. Henüz bir sonuç alınmadı. Buraya Kayyım ataması yapıldı. Mahkeme gerekçeli kararını belirtip, yetkilendirmesini henüz yapmadı. İstifa edip giden yöneticilerin yerine Kayyum gelene kadar yönetim geçen hafta oluşturuldu. Sitemizin 1.600.000TL civarında borcu bulunmaktadır(faizler hariç). Yıllardır ödediğimiz faizin hesabını bile bilmiyoruz. Her gün alacaklılar sitemize başvuru yapmaktadır.

“YÖNETİCİ İZZET AKMAN BİZİ MAĞDUR ETTİ”

İstifa edip giden Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Akman ve ekibi bu borçlar ve sorunlar nedeni ile Aralık ayında basın önünde söz vermesine rağmen seçime gitmek istememiştir. Burada 6 aydır çırpınışlarımız devam ediyor. Sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bursagaz ile yapılan görüşmelerimizden olumlu bir sonuç alınamadı. Bugün itibari ile doğalgaz saatlerimiz borçlardan dolayı sökülmüştür. Sorumlular istifa edip gitmiştir. Eski yönetim kurulu başkanı İzzet Akman ve ekibinden hesap sorulmasını ve yol açtıkları mağduriyetin yine aynı kişiler tarafından ivedi bir şekilde giderilmesini istiyoruz. Ayrıca 03.03.2022 tarihinde istifa eden İzzet Akman 04.03.2022 tarihinde yönetim hesabından 90 bin lira 3.şahıslara ödeme yapmıştır. Kombi bakım ve kazanlarla ilgili söz verilen ve bize açıklanan hiçbir bakım işlemi yapılmamıştır. Bursagaz’a 655.811.50 bin, Limak elektriğe 109.533TL, Buski 1.632 TL, vergi- sgk 503.909, özel firmalara 300.000 civarı olmak üzere biriken faizler hariç 1.600.000 TL borcumuz bulunmaktadır” dedi.

Editör: Haber Merkezi