Emekli ve asgari ücretlilere yapılan artış eriyor. Maliyetlerin bir türlü düşürülememesi, akaryakıta gelen zamdan dolayı vatandaş sebze tezgahlarına yaklaşamıyor. Bursa’nın Osmangazi ilçesi Fomara Meydanı’ndaki bir zincir markette sebze fiyatları görenlerin dudaklarını uçuklatıyor.

Salatalığın 27, 99’dan, domatesin 19,99’dan satışa sunulduğu market tezgahında, sivri biber 34,99’a patlıcan ise 24,99’luk rakamla müşteri bekliyor. Kentteki birçok zincir marketteki manav reyonlarında yüksek fiyatlar, maaşları eriyen vatandaşı üzmeye devam ediyor.

ERDOĞAN, ENFLASYON DÜŞECEK, FİYATLAR İNECEK DEMİŞTİ

Özellikle gıdadaki fahiş artışlarla mücadele edileceğini, halkı kazıklayanların gözünün yaşına bakılmayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, fiyatları düşüreceklerini, enflasyonu indirecekleri müjdesini vermişti. Ancak, girdi maliyetlerinin düşürülememesi fiyatlardaki artışı tetiklemeye devam ediyor. Erdoğan’ın açıklamalarına rağmen sebze fiyatlarındaki artıştan dolayı vatandaş sebze ve meyveye hasret kalıyor.

Öte yandan, Bursa’da fahiş fiyatlarla ilgili denetimlerin yetersiz olduğu, AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen kişilerin marketlerine ise ekiplerin kontrol amaçlı uğramadığı iddia ediliyor.

Editör: Haber Merkezi