Görme engellilere günlük hayatta kaldırıma park edilen araçlar, işaret levhaları, iş yerlerinin önüne konulan eşyalar, masalar ve dubalar engel oluyor. Bursa’nın Osmangazi İlçe’sine bağlı Ünlü Cadde’deki bazı esnafların kaldırıma çıkardıkları masa, sandalye ve satışa sundukları malzemeler, engelli vatandaşlar için ayrılan kabartmalı sarı çizgili yolu kapattığı için tepkilere neden oluyor.

MASALAR VE MALZEMELER SARI ÇİZGİNİN ÜZERİNDE

Ticarethane sahiplerinin daha duyarlı olmasını isteyen engelli yurttaşlar, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kontrollerini arttırmasını isteyerek, “Kaldırıma konulan kabartmalı kılavuz yol bizlerin yaşamını kolaylaştırıyor. Ünlü Cadde’deki kaldırıma konulan masalar, malzemeler bize büyük engel oluyor. Bursa’nın çeşitli semtlerinde de buna benzer engellerle karşılaşıyoruz ve çok zorlanıyoruz. Birçok arkadaşımız, karşısına çıkan bu malzemelerden dolayı yere düşerek yaralanıyor. Esnafların daha duyarlı olmasını, Büyükşehir Belediyesi’nin de denetim yapmasını istiyoruz” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Kaldırımlara döşenen sarı kabartmalı ''uzun çizgiler'' yolun devam ettiğini, ''yuvarlak kabartmalar'' ise yolun bittiğini anlatıyor.

Editör: Haber Merkezi