Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şubesi ise cenazeleri Hasköy’e yönlendirmek amacıyla ilginç bir yönteme başvurdu. Geçtiğimiz günlerde annesini kaybeden C.B., Bursa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şubesi’ne gidince hayatının şokunu yaşadı. Annesini, merhum babasının Hamitler Kent Mezarlığı’ndaki kabrinin yanı başına defnetmek isteyen C.B.’a yetkililer, “Hamitler Kent Mezarlığı için 15 bin TL, Hamitler Köy Mezarlığı için ise 13 bin TL ödemeniz gerekir” dedi. Bir süredir işsiz olduğunu söyleyen C.B.’a, ‘Hasköy Mezarlığı’ gösterildi. Rahmetli annesinin vasiyetini yerine getiremeyen C.B., mecburen Hasköy Mezarlığı’nı tercih etti.

Hamitler Mezarlığı'na defnedilmenin bir bedeli var.

BURSA HORMONLU ŞEKİLDE BÜYÜYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz senelerde Turanköy’deki mezarlığı hizmete açmış, vatandaşlar uzak olması gerekçesiyle tercih etmemişti. Kentin büyümesine ve tersine göçü özen diren projelere imza atamayan Aktaş ve ekibi, şehrin batısındaki cenazeler için Hasköy’deki devasa alanı mezarlığa dönüştürmek zorunda kalmıştı. Büyükşehir Belediyesi de geçtiğimiz ay Hasköy’deki kabristanlıkla ilgili şu açıklamayı yapmış, “Bursa’da doluluğun yüzde 90’ları aştığı 1 milyon metrekare alanlı Hamitler Kent Mezarlığı’nı sıralı definlere kapatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, 418 bin metrekare alanlı Hasköy Mezarlığı’nda defin işlemlerine başladı” denilmişti.

Yeni hizmete açılan Hasköy Mezarlığı

Öte yandan, Bursa'nın hormonlu büyümesine kenti yönetenler çözüm üretmiyor, günlük politikalarla şehir yaşanmaz hale geliyor.

Editör: Haber Merkezi