Mudanya’nın Güzelyalı Siteler Mahallesi, Bursa Asfaltı Caddesi civarında ikamet edenler, yeşil alanların bakımsızlığına tepki gösteriyor. Vatandaşlar, orta refüjde bulunan yeşil alanın sulamasını Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığını ama yolun kenarındaki kısacık bölgedeki ağaçların sulamasının yapılmadığından şikayetçi.

Ayrıca bakıma muhtaç olan alana, ilçenin farklı semtlerinden köpeklerini gezdirmeye gelenlerin duyarsızlığından yakınan yurttaşlar, “Köpekler ağaçların etrafına kakalarını yapıyorlar, sahipleri pislikleri temizlemiyor. Kokudan pencereleri açamaz olduk, sivrisinek istilası ile karşı karşıyayız. Yaşanan sorunla ilgili Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni aradık ilaçlayacaklarını söylediler ama gelmediler. Mudanya Belediyesi’nden de yaşadığımız sıkıntıları ortadan kaldırmasını bekliyoruz. İki belediyenin anlaşmazlığı yüzünden mağdur oluyoruz. Cadde kenarı bakımsız, çimler kurudu, ağaçlar sulanmıyor, her taraf pislik içinde yetkilileri göreve çağırıyoruz” dediler.

AALTGEÇİT UMUMİ TUVALET OLDU

Vatandaşlar ayrıca, altgeçitlerin umumi tuvalet olarak kullanıldığını belirterek, Bursa Asfaltı Caddesi, Ertuğrul sitesi civarında bulunan altgeçit pislikle dolu. Sorumsuz insanlar burasını umumi tuvalete çevirdiler. Küçük+ büyük tuvalet yapacak kadar pervasızlaştılar. Altgeçit, koku, mikrop, çöp içinde. Yol kenarında bulunan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs durakları ise bakımsızlıktan çürüyor. İnanın aylardır yıkanmıyor, etraftaki çöpler alınmıyor. Bu görüntüler, turizm kenti Bursa’ya Mudanya’ya yakışmıyor” şeklinde uyarıda bulundular.

Editör: Haber Merkezi