Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Cumhuriyet Caddesi, normalleşme süreciyle birlikte yerli, yabancı turistlerin yanı sıra, çarşıya çıkan vatandaşların da akınına uğruyor.

Trafiğe kapalı bölgede bulunan ticarethanelerdeki hareketlilik dikkatlerden kaçmazken, kağıt mendil satışı yaptıklarını söyleyen bazı kişiler, özellikle yaşlı vatandaşları ve kadınların üzerine yürüyüp, ‘karnımız aç, ekmek parası verin’ diyerek duygu sömürüsü yapması, taciz etmeleri şaşkınlıkla karşılanıyor. Yaşananlara tepki gösteren duyarlı esnaf ve vatandaşlar, caddede zabıtanın ve polisin yeterli denetim yapmamasından yakınıyor.

CADDE SAHİPSİZ

Tarih ve turizm kenti Bursa’da, kadınları taciz eder gibi zorla mendil satmaya kalkışanlara engel olunması gerektiğini belirten vatandaşlar, “Üzerimize yürüyorlar, mendil satışı adı altında dilencilik yapıp, tacizci tavırlarıyla duygu sömürüsü yaparak para istiyorlar. Cumhuriyet Caddesi bu kadar sahipsiz mi? Devriye gezen resmi polisler bu insanları gördüğü halde müdahale etmiyor. Evet, polise de hak veriyoruz ama biraz daha caydırıcı adımlar atabilirler. Öte yandan Bursa Büyükşehir Belediye zabıtasını da caddede göremiyoruz, maalesef görevlerini aksatıyorlar, cadde sahip” şeklinde konuştular.

Editör: Haber Merkezi