Osmangazi İlçesi’nin insan hareketliliğinin en yoğun olduğu Cumhuriyet Caddesi’ne Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yayaları can güvenliğini korumak için astığı, “Cumhuriyet Caddesi boyunca motosiklet girmesi yasaktır” levhasını takan yok.

Yerli ve yabancı turistlerin alışveriş için tercih ettiği caddede sürat yapan motosikletli kuryeler, vatandaşa çarparak yaralanmalarına sebep oluyor. Yaşanan kazalardan dolayı Büyükşehir zabıtasına, polise şikayette bulunmalarına rağmen sonuç alamadığını söyleyen esnaf, her Allah’ın günü Bursa’ya yakışmayan görüntüler ortaya çıktığını belirttiler. Müşterilerin trafiğe kapalı bildikleri yolda rahat hareket edemediklerini belirten ticarethane sahipleri, geçtiğimiz gün yaşanan kazada 13 yaşlarında bir çocuğun ölümden döndüğüne dikkat çektiler.

TURİZM KENTİNE YAKIŞMIYOR

Şehrin en önemli turizm akslarından birisi olan Cumhuriyet Caddesi’ni motosiklet kullanan kuryelerin yarış pistine çevirdiğini hatırlatan cadde esnafı, “Burası insan hareketliğinin en yoğun olduğu bir yol. Gelin görün ki motosiklet sürücüleri caddeyi yarış pistine çevirdiler. Sürat yapıyorlar, uyaranlarla kavga ediyorlar, kimseyi takmıyorlar. Çünkü denetim yok. Müşterilerimiz tedirgin, neredeyse her gün kaza oluyor.  Bursa Büyükşehir Belediyesi zabıtası ile trafik polislerinin denetim yapmasını, bu magandalığa son vermeleri gerekiyor. Turizm kentine yakışmayan görüntülerin son bulmasını istiyoruz” diye konuştular.

Editör: Haber Merkezi