Semtinde zaman zaman  meydana gelen asayiş olaylarının yanı sıra, uyuşturucu satıcılarına karşı mahalleliyi duyarlı olmaları için sürekli uyaran Bursa’nın Osmangazi İlçesi’ndeki Ulu Mahalle Muhtarı Sezen Fidan, çocuk oyun parkında gece geç saatlere kadar oyun oynayan çocuklarına sahip çıkmayan ailelere sosyal medya hesabı üzerinden eleştirdi. Fidan, anne babaların yaşları 14 ile 17 arasında değişen ve nereden geldikleri belli olmayan şahıslarla çocuklarının parkta vakit geçirmelerine umursamadıklarına dikkat çekti.

Ulu Mahalle Muhtarı Sezen Fidan, yaptığı uyarılarda şu ifadelere yer verdi:

"Çok değerli

Ulu Mahalle Sakinleri

Çocuk Oyun Parkına Yazın küçük Çocukların Gece geç Saatlere kadar Aileleri varken bulunmaları iyi güzel normal.

Fakat Okullar açıldıktan sonra gece geç Saatlere kadar İlkokula gitmeyen Çocuğunu dahi parkta başında kimse yokken bırakanlara hayret içinde bakıyorum. Okula gidenlerin ise hiç mi dersi yok.

“NASIL ERKEN KALKACAKLAR?”

Sabah nasıl erken kalkıyorlar şaşıyorum. Asıl Meseleye gelelim. Lütfen 4, 5, 6, 7, 8 yaş Kız veya Erkek Çocuklarının. Tanımadıkları 14, 15, 16, 17 yaşındaki Çocuklar ile Gece parkta birlikte oynamalarına aldırış etmeyen Ailelere Vicdanen bir daha sesleniyorum. El ayak çekilince Akşam ezanı okunduktan sonra en az 12 yaşa kadar çocuklarınızı eve alınız.Benimkisi Tavsiye, Karar Ailelerin Saygılarımla Muhtar Sezen Fidan"

Son 10 yıl içinde Şanlıurfa’dan gelen ailelerin mahallede ikamet etmeye başladıktan sonra, çocukları da oyun parkında gece geç saatlere kadar vakit geçirdiği belirtiliyor.

Editör: Haber Merkezi