Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Kiremitçi Mahallesi, mahalle muhtarının görevini yapmamasından dolayı çevre sorunları ile dikkat çekiyor. Mahalle sınırlarında çöp konteynerlerinin eksik olması çöplerin ağaç diplerine atılmasına neden oluyor. Gazcılar taksi durağı çevresi kuş pislikleri ve orta refüjün çöp yığınlarıyla dolu olmasına rağmen, Kiremitçi Muhtarı Kenan Solak’ın sorumluluk alanıyla ilgilenmemesine çevredeki esnaf tepki gösterdi.

“HER KES GÖREVİNİ YAPSIN”

Mahallenin sorunlarıyla ilgilenmediği için Kiremitçi muhtarı Kenan Solak’a tepki gösteren mahalle esnafı Kemal Yılmaz, “ Aylardır, onlarca dükkanın ortasındaki refüj çöplüğe dönmesine rağmen muhtar görmüyor, belediyeyi arama tenezzülünde bulunmuyor. Kısa süre önce de çınar ağaçlarına konan sığırcık kuşları caddenin bir bölümü pisledi. Muhtar belediyeyi arar, buralarını temizletir diye düşündük ama umurunda olmadı. Osmangazi Belediyesi’ni sorumlu vatandaş olarak aradım, anında dönüş yaptılar, mesaj attılar, kısa sürede gelip temizlik yaptılar” diyen Yılmaz, “Biz bu muhtardan şikayetçiyiz, Osmangazi Kaymakamını göreve davet ediyoruz. Mahalle sınırlarından uyuşturucu kullananların, satanların sayısı hızla artıyor ama Solak’ın umurunda değil. Görevinin bilincinde değil, işi gücü takım elbiseyle gezmek” şeklinde konuştu.

Yılmaz ayrıca, Kiremitçi muhtarı Kenan Solak’ın Yıldırım ilçesinde ikamet etiğini, ancak Osmangazi’de muhtarlık yapmasına da bir anlam veremediğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi