İçişleri Bakanlığı kamuoyunda gelen tepkiler üzerine yayımladığı genelgeyle semt pazarları bugün bir günlüğüne açıldı. Bursa halinde günlerdir bekleyen sebze ve meyveyi satamama endişesiyle birlikte yüksek fiyat, onlarca pazarcı esnafının sergi açmamasına neden oldu.

Osmangazi ilçesindeki tarihi Reyhan ve Tuzpazarı eski günlerini mumla aradı.

Onlarca pazarcı sebze ve meyvelere halde yüksek fiyat istenmesinden dolayı tezgah açmazken, sergi açan pazarcıların ürünlerini alabilmek isteyen vatandaşlar adeta bir birleriyle yarıştı, sosyal mesafe unutuldu.

Öte yandan, yurttaşlar az sayıda sergide aradıkları ürünü bulamamanın üzüntüsünü yaşadı. Öyle ki, az sayıda Enginar tezgahlarında bile yoğunluk göze çarptı, bazı ürünlerdeki fiyat artışı ise yaşanan karmaşayı ortaya koydu.

‘PAZARLARIN BİR GÜN AÇIK OLMASI YETMEZ’

Bursa’da 30 yıldır baba mesleği pazarcılık yaptığını dile getiren Şeref. K, İçişleri Bakanlığı’nın uygulamasına tepki göstererek, “Böyle rezillik olmaz. Bir haftadır, sebze ve meyveler halde bekliyor, birçoğu çürüdü, pörsüdü. Biz biliriz mantığı ile hareket eden, vatandaşın feryadına kulaklarını tıkayan iktidar, bir gün pazarların açık kalmasını nasıl yeterli görüyor? Pazarlar en az üç gün açık olması gerekiyordu. Çünkü pazarcı esnafı, alacağı ürünü satamama endişesi taşıyor. Kalan ürünleri bir hafta boyunca ne yapacağız. Ayrıca, Bursa’nın farklı bölgelerinde de pazarların açık olmasından dolayı da Reyhan ve Tuzpazarı’nda birçok meslektaşımız sergi açmadı. Zincir marketler de fiyat düşürdü. Şunu açıkça söylüyorum, bu saçma uygulama üretici olan köylüyü, esnafı ve halciyi perişan etti. Türk esnafıyla, çiftçisiyle, köylüsüyle alay eder gibi hareket eden idarecileri kınıyorum. Siyasi tutarsızlık yüzünden mavolduk. Tonlarca ürün tarlada kaldı, hayvanlara yem oldu, çöpe döküldü” diye tepki gösterdi.

Editör: Haber Merkezi