Kadim şehir Bursa’da trafik sorunu son zamanlarda yeniden gündemde. Özellikle yağışlı havalarda çekilmez hale gelen trafik meselesine kalıcı çözümler yerine geçici adımların atılması birçok kişiyi çileden çıkarıyor.

Kültür, turizm, tarih ve sanayi şehri Bursa’da yıllardır çare bulunamayan trafik problemi kangren halini aldı. Araç sürücülerine saç baş yolduran trafik sorununa kalıcı çözümlerin üretilememesi tepki çekiyor. Recep Altepe döneminde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin devreye soktuğu ‘akıllı kavşaklar’ bir nebze de olsa yoğunluğu azaltsa da, mevcut yolların araç yükünü kaldıramadığı aşikâr.

YOLLAR YETERSİZ

Resmi verilere göre, Bursa’da trafiğe tescilli olan araç sayısı 1 milyonu aştı. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerde kayıtlı olan şirket araçlarıyla birlikte şehirdeki araç sayısı 1.5 milyonu buluyor. Var olan yolların yetersiz kaldığına dikkat çeken sürücüler ise, yetkililerin konuya yeterince kafa yormamasından şikayetçi.

ACEMLER’E ALTERNATİF YOL NE ZAMAN AÇILACAK?

Sürücüler, sitemlerini şöyle dile getiriyor: “Araç sayısı her gün artıyor. Ama şehirdeki yollara yenisi eklenmiyor. Özellikle alternatif yollar üzerinde yeterince çalışılmıyor. Yıllarca konuşulmasına rağmen Kent Meydanı’ndan Acemler’e uzanan yola alternatif bir güzergahın hizmete açılmaması yoğunluğu da beraberinde getiriyor. Tam 4 dönemdir Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni iktidar partili isimler yönetiyor. Hal böyle olmasına rağmen kalıcı çözümler bir türlü atılamadı. Beşyol kavşağından gelen alternatif yol neden Acemler’e kadar uzatılamıyor. Alternatif güzergah bulunmazsa bu trafik keşmekeşliği bitirilemez. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde işe gidiş-dönüş zamanlarında trafikte uzun araç kuyrukları oluşuyor. Üzerine bir de yağmur yağınca trafik tam bir çileye dönüyor. Bu soruna yetkililerin yeterince kafa yorduğuna inanmıyoruz. Bu kentin milletvekilleri partililerle birlikte pide dağıtacağına trafik sorununa yönelik üretilen projelere destek vermeliler. Vatandaş, şov değil, çözüm bekliyor” şeklinde tepkilerini dile gertirdiler.

Editör: Haber Merkezi