Ulu Cami bahçesi, Orhangazi Parkı’nı mesken edinen, Mustafakemalpaşa’dan ve Osmangazi ilçesinin Kanberler mahallesinden oyuncak satmaya gelen bazı seyyar satıcılar, ellerindeki köpük çıkaran oyuncakları yerli ve yabancı turistlere koronavirüsü hiçe sayarak zorla satmak istemeleri tepkilere neden oluyor.

Her gün Mustafakemalpaşa’dan Bursa’ya minibüsle gelen seyyar satıcılar, insan hareketliliğinin en yoğun olduğu Ulu Cami ve Cumhuriyet Caddesi’nde anne ve babalarının yanındaki çocukları özendirip, içinden sabunlu baloncuk çıkaran oyuncakları zorla satmaya çalışmaları, kentin sahipsizliğini, yetkililerin görevini yapmadıklarını gözler önüne seriyor.

HASTALIK ÜFLÜYORLAR, MUSTAFALEMALPAŞA’DAN GELİYORLAR

Çevredeki esnaf çekindiği için tepki göstermediği satıcılara, Bursa’ya ziyarete gelen, alışverişe çıkan vatandaşlar tepki gösteriyor, Büyükşehir Belediye zabıtasının ciddi önlemler almamasından yakınanlar, şehri yönetenleri göreve çağırarak, “Bu satıcılar zorla oyuncak satmaya çalışıyorlar, çocuklarımızın, bizim yüzümüze sabunlu baloncuk üflüyorlar.  Taciz eder gibi satış yapıyorlar,  Bursa sahipsiz şehir olmuş, bu magandalara kim dur diyecek? Korona hastalığından dolayı sağlık bakanlığı tedbirli olmamızı söylüyor. Bursa Büyükşehir virüsle mücadeleden bahsediyor ama Ulu Cami ve Cumhuriyet Caddesi’nde korona hastalığını yüzümüze üfleyerek enjekte eden seyyar satıcılarla ilgili kimse bir adım atmıyor. Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ve Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz’ı bu rezilliği yerinde görmeye davet ediyoruz, belki o zaman önlem alınır, bu insanların bu şekilde satış yapması engellenir” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi