Bilal KAYAALTI'NIN Haberi

Türkiye'de binlerce kamu binasının boş bir şekilde beklediği, buna rağmen yeni kamu bina inşaatları ve ihalelerinin yapılması tepkilere neden oluyor. Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan Vergi dairesi, Emniyet Müdürlüğü binaları kurumların yeni yerlerine taşınmasıyla boşaltıldı. Emniyet’in deprem testini geçmediği gerekçesiyle 1 yıl önce, vergi dairelerinin bulunduğu bina ise yaklaşık 4 senedir kaderine tek edilmiş durumda. Oysa aynı caddenin hemen arka sokağında Bursa Defterdarlığı’nın kullandığı binada kiracı olması tepkilere neden oluyor. Aynı şekilde Milli Emlak Müdürlüğü’nün hizmet binasına da kira ödendiği belirtiliyor.

Fevzi Çakmak caddesi üzerinde boş duran vergi dairesi binası yönetimsel hatayı ortaya koyuyor.

Ahmetpaşa Mezarlığı arkasında bulunan ve Bursa Deftardarlığı'nın kullandığı binaya kira ödendiği belirtiliyor

BOŞ DURMASI YÖNETİMSEL HATA

Vatandaşlar terk edilen kamu binalarının kurumlara devredilmek suretiyle devletin milyonlarca lira kar edeceğini söylediler. Millet verdiği vergilerle yapılan ve şuan kullanılmayan Vergi dairesine ait binanın bir an önce değerlendirilip kirada olan farklı kurumlara tahsis edilmesi gerektiğini söylediler. Bursa’yı yönetenleri göreve çağıran vatandaşlar, “Emniyet Müdürlüğü’nün binası bir kez daha gözden geçirilebilir. Yeniden testler yapılıp, değerlendirilir. Hatta güçlendirme de yapılabilir. Hemen altında bulunan vergi dairesine ait binanın boş durmasına da bir anlam veremiyoruz. Hani tasarruf edilecekti? Bursa’nın farklı semtlerinde kirada olan devletin hizmet binaları var ama gelin görün ki, vergi dairesi boş duruyor. Bir an önce burasının değerlendirilmesini istemek bizim hakkımız. Çünkü devlet, vatandaşından vergi toplayıp bu binaları inşa ediyor” diye konuştular.

Bursa'yı yönetenlerin şehir merkezindeki binaların neden boş tutulduğunu kamuoyuna açıklamaması ise tepkileri beraberinde getiriyor.

Editör: Haber Merkezi