Okulların açılmasına sayılı günler kala, okul ve derslik sayısında yaşanan azalma velileri endişelendiriyor. CHP Osmangazi Meclis üyesi Ahmet İnce ve Bülent Özdemir binlerce sanatkar yetiştiren ve yıllar önce yıkılarak kaderine terk edilen Demirtaş Endüstri Meslek Lisesi arazinde otların bittiğini bir kez daha hatırlattı, Merinos ilkokulu arazisinin ise otopark dönüştürülmesine tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İnce, ‘tekli eğitim isterken, üçlü, dörtlü eğitime mahkum olacağız’ şeklinde ifadeler kullandı.

BURSA’DAKİ OKULLAR YETERSİZ

İşte İnce’nin o paylaşımı:

“Bursa'da yıkılıp yeniden yapılmayan okulların takipçisiyiz. 6 Eylülde okullar açılacak, derslik sayısı azaldı, öğrenci sayısı artıyor. Çocuklarımız mağdur ediliyor. Pandemi nedeniyle sınıf mevcutlarının azaltılması da gündemde. Tekli eğitim isterken üçlü-dörtlü eğitime mahkum olacağız.

Yıkılıp molozları ortada bırakılan başta Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Listesi, Merinos İlkokulu olmak üzere yıkılan tüm okulların derhal yeniden yapılmasını talep ediyoruz. 16.07.2020 tarihinde bizzat yerinde görüntülediğimiz okullar aynı duruyor, sadece Demirtaş endüstri meslek lisesinin yerindeki otlar insan boyu büyümüş, merinos ilk okulu ise OTOPARK yapılmış.”

Editör: Haber Merkezi