Her sene 'dostlar alışverişte görsün' misali verilen gösterişli iftarların bu sene mücbir sebepten dolayı düzenlenemeyecek olması büyük bir kazancı da beraberinde getiriyor. Binlerce lira harcanarak verilen şaşaalı iftarların parasının bu sene virüsten ötürü işini ve aşını kaybedenlere ulaştırılması fevkalade bir hareket olacaktır.

Maalesef, oruç tutmamasına rağmen sırf 'gösteriş olsun' diye iftar sofralarını donatan zenginlerin, bazı iş adamlarının gerçek garibanlara ulaşması için Ramazan'ı vesile etmek gerekir. Üstelik sadece zenginler için değil, sırf 'laf etmesinler' diye sırayla akrabaları iftara alan orta gelirliler için de Mübarek Ramazan Ayı büyük bir fırsat olarak geliyor.

İftar davetleri için süslenen insanlar, sofrada bulananlara burun kıvırıp, saçma sapan sofrayla ilgili yorum yapabiliyor. Hem para harcayıp hem dört başı mamur sofraya rağmen akrabalardan geçer not alamayan insanlar için bu Ramazan farklı geçebilir.

Kendileri mütevazi sofrada iftarlarını açarken virüs sebebiyle işini ve aşını kaybedenlerin sofralarını renklendirebilirler. Bu satırlardan gündeme getirdiğimiz bu tavsiyeyi şehrin büyükleri ve ileri gelenleri hayata geçirebilir. Devlet büyüklerimizin sözünü dinleyip, salgın sebebiyle evlerimizde karantina altında bulunurken Ramazan ayı kaçırılmayacak bir fırsatı ayağımıza getiriyor. İftar paketlerinin üç paket makarna ve 2 kilo undan ibaret olmadığını artık cümle alem biliyor.

Geçen senelerde kaç iftara sevdiklerimizi davet ediyorsak bu sene o bütçeyi işsiz ve yoksullara harcamak Allah'ın rızasını kazanmak için önemli bir adım olacaktır. Bir sözüm de iş adamları dernekleri ve şehrin önde gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine olacaktır. Geçen senelerde iftara gelmeleri için önemli gördüğünüz devlet büyüklerine, siyasetçilere ve gazetecilere neredeyse yalvarıyordunuz. işte size büyük bir fırsat.

Hem kimseye iftara gelip size lütufta bulunmasına fırsat vermeyeceksiniz hem de yüce Allah'ın rızasını kazanacak önemli bir davranış sergileyeceksiniz,. Geçen senelerde iftarlara harcadığınız paralara enflasyon oranında artırıp bu sene bir dilim ekmeğe muhtaç fakir fukaranın yüzünü güldürme vakti.

Üstelik, iftarlarda dua etmesi için parayla bir din görevlisi de aramanıza gerek kalmayacak. Bu sadece parası olan zenginler için değil, akrabalarının şerrinden kurtulmak için iftar daveti veren orta gelirli insanlar için de geçerli.

Editör: Haber Merkezi