Kent Meydanı’nda 20 gün süreceği söylenen ve 2 gün önce başlanan T1 ve T2 tramvay hattı düzenlemesi, mesai saatinin ilk gününde şehir trafiğini bir birine kattı.

Vatandaşlar, sürücüler, inşaat çalışmasındaki plansızlığa tepki göstererek, “Uluyol’dan gelip Meydanı istikametinden İstanbul Caddesi’ne gitmek isteyen araçlar, Darmstadt Caddesi’ni kullanmaya zorluyorlar. Oysa meydanda yıkılan işyerlerin oradan alternatif yol açılabilirdi ama Bursa Büyükşehir Belediyesi ben yaptım oldu mantığı ile hareket ediyor, pratik çözümler üretmeyi düşünmedikleri için halk mağdur ediliyor. Maddi ve manevi kayıplar da göz ardı edildiğinden dolayı Bursa trafiğini kilitlenmiş durumda. Alinur Aktaş, gelsin buradaki rezilliği görsün ve alternatif yol açılarak çile sona ersin” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

YENİ GÜZERGAHLAR

Öte yandan çalışmalar nedeniyle Uluyol’dan (Kıbrıs Şehitleri Caddesi) gelip, Gençosman ve Ankara yoluna (Ulubatlı Hasan Bulvarı) dönüş yapan belediye otobüslerinin güzergahında da değişiklik yapıldı. Uluyol’dan Gençosman ve Ankara yoluna dönüş yapan 38 numaralı hat, Uluyol yerine Ankara Yolu’nu kullanacak. Yine Uluyol’dan Gençosman - Ulubatlı Hasan Bulvarına dönüş yapan 36, 18/İ, 19/A, 19/İ, S/1, 15/A, 5/A ve 17/A toplu taşıma araçları Darmstad Caddesi - Stadyum Caddesi - Merinos Kavşağı - Ankara Yolu - Kent Meydanı Kavşağı güzergahını kullanmak zorunda kalacak.

Editör: Haber Merkezi