Osmangazi Belediyesi, 13 yıl önce ihaleye vererek yaptırdığı Şehreküstü Meydanı’ndaki Saraybosna kardeşlik çeşmesi tadilat için etrafı bariyerlerle çevrildi. Yüksekliği 6 metre 73, genişliği ise 2 metre 41 santim, kaide kısmı masif mermer, gövde ve çatı ise ahşap işleme olarak yapılan, kubbesi yeşile boyanan çeşme, zaman zaman bakımı yapılmasına rağmen işçiliğinde kaliteli malzeme kullanılmadığı için, yeniden elden geçirilmek üzere çalışma başlatıldı.

Bursalıların buluşma noktası olan Bosna çeşmesi, meydandan geçenlerin su ihtiyacını karşılayan önemli adresler arasında yer alıyor. Bir benzeri de Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna Başçarşı meydanında olan çeşme, fotoğraf meraklılarının da uğrak yeri olarak biliniyor.

TUZAKLI MEYDAN

Basamaklı olmasından dolayı sık sık yaralanmaların olduğu Şehreküstü Meydanı’nı, zemin taşları da monte edildiği yerlerden çıktığı için sık sık tamir ediliyor. Meydanı güzergah olarak kullanmak zorunda olan yaşlılar, basamakları fark edemediklerinden dolayı yere düşerek yaralanıyorlar. 2017’de elden geçirilen ve ışıklandırılan meydanın basamaklı olması, Bursalılara zor anlar yaşatmaya devam ediyor. Birçok vatandaşın zihninde Şehreküstü Meydanı, ‘basamakları tuzak kuran meydan’ olarak kazınmış durumda. Bu arada, bakıma alınan çeşmeden su içileceği bilinmiyor.

Editör: Haber Merkezi